View Single Post
Eski 16-11-2006, 21:05   #27
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sadece salep olarak pazarı büyük vede tam bir altın kıymetinde. ancak değişik orchislerde zamanında gördüğüm kadarı ile almanyada alplerde fransada Gap şehrinde grenoble da da bahçelerde yetişecek kadar geniş kapsamlı bir ekim alanı olan süs bitkisi olarak da düşünebilirsiniz.

Burda iki aşama var, tohumdan fide ki bunu şimdilik ilk etapda yurtdışından özel orchide kültürleri yetiştiren laboraturlardan temin edebilirsiniz. veya bildiğim kadarı ile devletçe bazı kurumlarda bu konuya ciddi yaklaşımların olduğu dolayısı ile bu salepgiller üretiminde destek çıkabileceklerinin fide temini konusunda yardım istiyebileceğiniz kurum ve kuruluşlara bir kulak kabartmak.

ikincisi ekimi vede en erken iki yıl sonrası da hasadı. bu ülkemiz için bakımı kolay sayılabilecek orchis ve diğer sınıf salepgillerle uğraşırkende zaten siz dayanamayıp diğer tür orchipacks veya kavanozlarından alıp bu alanda yanı sıra üretimi de başalatabilirsiniz. bundan sonraki asıl ikinci aşama bana göre tohum eldesi vede steril laboratuar şartlarında ekimi... ki bu da sadece bir mikrobiolog yardımı ve az bir laboratuar techizatı ile yapılabilecek bir olay. asıl para tutan kısmı ekim işlemini kolaylaştıracak olan düzgün bir laminairflow cihazı vede filitreleri.

tabii bu iki sene içinde de bir diğer taraftan bir cymbidium deneme üretimi yukarda linklerini verdiğim yazılarda da açıkladığım sebeplerden çok mantıklı görülüyor bana bu dal orkidler hem kolaylıkla kesme çiçek olarak yurtdışına mantıklı fiyatlarla satılabilir hemde yurtiçi pazarına da hitap edebilir.

korkarım phal pazarı şu anda renatble değil.
Belki gözünüzden kaçmıştır orda avrupada kesme çiçekçilik için gereken büyüklüklerdeki cymbidiumların angro bir üreticisinin olmadığı sebepleri malum yer ısıtma sorunu vs. ki bu da sizin adanada olmanız bu sıcak iklim şartlarında bu giderlerden tasaruf edebileceğinizdir.

bu arada bu gece beni telefonla arıyan adanalı bir arkadaşımın davet ısrarlarına dayanamayıp gelecek haftasonu ona adanaya gelebileceğimi belirtmem de tesadüfi oldu...

bilmem anlatabildim mi.


Düzenleyen Mine Pakkaner : 16-11-2006 saat 23:36 Neden: paragraf
praecox Çevrimdışı   Başa Dön