View Single Post
Eski 19-10-2009, 11:48   #16
tugrul bıyıklı
Ağaçsever
 
tugrul bıyıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 52
çok fazla bir bilgim olmamakla birlikte bende internetten araştırdığım kadarı ile kendi yorumumu yaptım. insan kulağına (müzik türü ne olursa olsun) gelen seslerde ki farklı frekanslar vardır. bu frekansların her birinin canlı üzerinde etkisi tabii ki farklıdır. yani yukarda Todor arkadaşımızında dediği gibi her klasik müzik rahatlatacak değil ya.
gelelim bitkilerimize. hepimiz biliyoruz ki bitkilerimizde bizler gibi birer canlıdır. canlı olmak onlara da bizler gibi bazı özellikler verir. mesela etkiye tepki gibi. bitkilerimiz iyi gelişsin diye müzik vereceksek öncelikle vereceğimiz müzik frekansının ne olması gerektiğini bilmeliyiz. alfa mı yoksa beta mı? bunların her birinin canlı üzerinde farklı etkisi vardır. hatta bu frekanslar tıpta dahi bazı psikiyatrlar tarafından hasta tedavi için kullanılmaktadır. bence bitkilerimizi eğer düşünüyorsak onların neye ihtiyaç duyduklarını anlamak için empati yapmalıyız.
şehrin gürültüsünde yaşayan bir bitki olayım ben. ne isterim? huzur ve durgunluk. ozaman frekansı düşük olan tınılı klasik müzik dinletmeliyim ki bitkiye giden ses dalgaları ona rahatlamısını anlatmalı.
uzun lafın kısası ben bitkilerimle konuşurum, onlarla müzik dinlerim, onlarla dertleşirim, onlarla şakalaşırım. çünkü empati yaparım o bir canlı benim gibi istediğini yapamıyor tek başına. bende onlara istediklerini yapabilme özgürlüğünü kısmende olsa yaşatmaya çalışırım. sağolsun onlarda sanki anlıyormuş gibi boylanırlar gelişirler çiçekler meyveler verirler... belki en üstün yaratık biziz dünya üzerinde ama unutmayalım bitkiler olmazsa bizlerde olamazdık.
sevgiler ve saygılar...

tugrul bıyıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön