View Single Post
Eski 16-11-2006, 12:52   #22
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Tartışmanın yeniden alevlenmesi tehlikesine karşın yine de bir şeyi yazmadan edemedim. gerekli görürse yönetim bu mesajımı silsin lütfen.

Konuya "kara cahilim" bana bunu öğretin demek güzel bir şey de...
neden bu kişiler konuya kara cahil kalmak gibi anlaşılmaz derin bir çaba sergilerler anlıyamam.
İlkokulda hocalarımız bilgiyi beyninizi açıp da içine huni ile dolduramam ya derlerdi. bunu okuyup öğrenecek olan sizlersiniz.
ama bu konuya kafa yoramam okuyama denirse... hazır kasetden kulaklık takıp öğrenilemiyeceğini çoğu kez değişik ingilizce dil öğretim kurumlarının zaman zaman bunu deneseler de olmadığı günümüzde çok açık.
Kaldı ki 35 sene birfiil orch ve EB'lerle uğraşan biri olarak bir thai hastalığı ile karşılaşınca kara cahil durumuna düşebiliyorum.
Monokültür yetiştiriciliğinin ,veya üretiminin hastalıklara olan hassasiyetini ve sorunu sanırım hepimiz biliyoruz. Açıkça yazmak gerekirse bir tür üretiğimiz zaman bir hastalık bir bitkiye bulaşsa tüm serayı nasıl sarıp ortalığı harabeye çevirdiğini bilmesek de tahmin edebiliriz.
Bundan dolayı değilmidir ki preventif koşullar olarak bu en zehirli bordo bulamacı dahi çiçekçilerimizin nerde ise olmazsa olmazlardandır. kaldı ki insanlarda influenza gribi gibi her sene nasıl ki değişiklik gösgterip o senenin aşısına bağışıklık kazanıp o ilacı hiçe sayıyor ise. Orchların da mantarları hastalıkları böyle kaldı ki virüs hastalıkları için elimizde onları tedavi edecek HİÇ BİR İLAÇIMIZ YOOOK. bunun en doğru yolu yine preventif koşullarla (preventif=önleyici) kesici aletlerin substratın vs.. gibi şeylerin dezenfektasyonu dışardan mikropları dahi süzen filitreler yolu ile havaklandırması gibi de pahallı meşakkatli yollarıdan geçer.
Ha bir de soğan tohum konusu yok bu da o kadar basit değil at tarlaya buğday tohumunu veya ek soğancıkları topla ekimde başakları veya seneye lale hasadı gibi bir şey de ...yok yok yok...
ha tüm bunları söylemeden okey iyi fikir ger naylonu 1 deönüm araziye ver paraları al kuyu suyunu dök saksılara tohumu soğanımı neyimi.... çıksın orkidler renga renk. ... demek mi lazımdı bu muydu yapıcı mesaj.
Sanırım siz bir tür simyacı istiyorsunuz toprakdan altın yapacak. eh onu bende istiyorum ama yok efendim kral olmuşum da adam olamamışım da...
siz yönetici olmuşunuz da çok şey de sizden gizli kalmış anlaşılan sizinle ortak olacak kişi de dikkat edin büyük bir olasılıkla dolandırıcıdır.

praecox Çevrimdışı   Başa Dön