Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 14-10-2009, 22:45   #88
almira
Ağaç Dostu
 
almira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: mersin
Mesajlar: 1,522
Bende size bizim yörenin tarhanasından bahsedeyim. Yarma buğday(döğme) güzelce yıkanıp süzülüyor. Kazana konup üstünü biraz geçecek kadar suyla pişiriliyor. Yarmalar hafif açılınca üzerine keçi sütü ekleniyor. ( 4 kilo yarmaya 10 kilo süt şeklinde) yarma sütü çekene kadar sürekli karıştırılarak pişiriliyor. İçine kesinlikle tuz ekleniyor. Pişen yarma güneşe ince bir tabaka halinde serilerek kurutuluyor. Aynı tarif yoğurtla da yapılıyor. Kurutulan tarhana bez keselere doldurularak saklanıyor. Akşamdan ıslatılan tarhana sade olarak pişirilip yenildiği gibi üzerine toz biber, nane kurusu yağda kavrularak sos hazırlanıp dökülerek te tüketiliyor. Afiyet olsun.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön