Malzemeler
• 1 Adet Yumurta
• 150 Gr. Tereyağ veya Margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
• 1 Su Bardağı Un
• 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası
• 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
• 1 Çay Kaşığı Tarçın
• 1 Yemek Kaşığı (çok ince çekilmiş) Fındık
• Şeker hamuru, süsleme şekeri (Pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz)
Yapılışı
• Margarin ile pudra şekerini yoğurun. Yumurta ekleyip yoğurmaya devam edin. Diğer malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ise toparlamak için un yerine nişasta ekleyin.
• Sert olmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuzun biraz daha sertleşip, kendini toplaması için buzdolabında 30 dk. bekletin.
• Nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açın. Şekilli kurabiye kalıpları ile kesin. (Tepsiye alacağınız yağlı kağıt üzerinde açıp kesereniz şekilleri bozulmuyor.)180 derece ısıtılmış fırında 13-15 dk. üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirin. Fırından çıkınca ızgara tel üzerine alarak soğutun.
• Kurabiyeler soğuyunca, aynı kurabiye kalıpları ile kestiğiniz şeker hamuru ve şekerlemeler ile üzerlerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Yeğenim doğduğu zaman yaptığım kurabiyeler