View Single Post
Eski 14-10-2009, 13:13   #64
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi myndos Mesajı Göster
Söyediklerine aynen katılıyorum sevgili gece, bir cümlene ufak bir ekle:
Çalmak, söylemek ve topluca somut bir etkinlik yapmak.

Nasıl bir etkinlik? dersen, ilk aklıma gelen; dediğin gibi en yakınımızdan başlayarak..: Önce kendi aramızda, şu ana kadar projeye destek vereceğini söyleyen üyelerle bir çekirdek grup oluşturulur. Strateji, program, kullanılacak metinler, sorumluluk, görev dağılımı, maliyet, bütçe, sponsor v.s belirlenir. Kararlaştırılmış bir disiplin içinde, forumdaki tüm alt başlıklara mesaj yazılarak, henüz projeden haberdar olmayan üyelere de katılım için çağrı yapılır, destek istenir.

Sayımız belli bir doygunluğa ulaşınca, üyeler kendi bulunduğu şehirde veya bölgede, aynı gün ve aynı saatte, agaclar.net adına, 'Doğa İçin' etkinlik(ler) düzenler. Site üyesi olmayan eşini, dostunu, ulaşabildiği STK'ları ve belli kurumlardaki ilgili kişileri etkinliğe davet eder. Basın mutlaka olmalıdır.

Üzerimizde agaclar.net t-shirtleri, mekanda oluşturulmuş bir panoda 'Çevre üzerine' metinler, fotoğraflar ve fondaki 'Divane Aşık Gibi'nin eşliğinde sohbetler, piknik, doğa yürüyüşü, v.s yapılır. (Müzisyenlerin katılımı belki İstanbul'da sağlanabilir ama diğer yerlerde klip gösterilebilir.

Bazı bölgeler üye sayısı açısından zayıf kalırsa yakın bölgelerden takviye yapılır.) Etkinlik Türkiye'nin bir çok şehrinde, aynı gün yapılır ve basına aksettirilebilirse çok ses getirir, başka uygulamalara da örnek olabilir diye düşünüyorum.
Teşekkürler myndos;
Aslında şu sizin yazdıklarınızı çanakkale gezisin de küçükte olsa yapılmasını istemiştim, ne yazık ki organize olamayıp iptal etmek zorunda kaldık.

Kurtuluş savaşı verdiğimiz cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk temellerinin atıldığı topraklarda böyle bir etkinliğin daha da ses getireceğini ve oradan başlanmalı diye düşünüyorum.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön