View Single Post
Eski 13-10-2009, 23:22   #284
Ünsal Eren
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-10-2009
Şehir: Niğde
Mesajlar: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suarar Mesajı Göster
Öncelik ile kendi mi tanıtayım M9 Klon anaç üretimi yapıyoruz. Amasya elması M9 anaç a aşılanabilir. Ancak Amasya elması periyodik bir cins tir. Eğer ki M9 veya MM106 anaç a aşılı bir amasya elması normal çöğür anaç da olduğu gibi yıl seçerse yani bir yıl meyva verir, bir yıl meyva vermezse bu elmalar size çok pahılaya mal olabilir. Ben bu konuyu araştırmak için bu yıl amasya elması aşıladım.
Sayın Suarar, Amasya elmasının M9 anaç üzerine aşılanabilmesi çok iyi. Çok fazla sayıda olmamak üzere yetiştirmek istiyorum. Sizin araştırmalarınız sonucunda eğer yıl seçecek olursa kazanç getirmeyeceği açıktır.
Ağaç seçimi ile ilgili önerilerinize ve yardımınıza çok teşekkür ederim. Benim bahçe tesisi ile ilgili olarak sormak istediğim bir konu daha var. Ağaçların dikim sırasının mutlaka Kuzey - Güney doğrultusunda olması gerektiğinden bahsediliyor. Bu açının biraz sapması halinde Kuzey Batı - Güney Doğu'ya kayması halinde sorun olurmu? Çünkü ağaçların tam Kuzey - Güney doğrultusunda sıralanması halinde sıralar köşegenlere gelecek.

Ünsal Eren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön