View Single Post
Eski 09-10-2009, 20:27   #84
Peyzaj_Mimarı
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2009
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 11
syn eğitimci arkadaşlar, elimden geldiğince işlerimden arta kalan zamanda bu alan için neler yapılabileceği ve izlenmesi gereken yol hakkında size fikirlerimi sunup eğer mümkün olursa bazı çalışmalar yapacağım, eğer ufacıkta olsa bir katkı sağlayabilirsem ne mutlu bana,

alan hakkında bazı sorularım olacak öncelikle, eğer daha önceki mesajlarda bu soruların cevabı verilmişse beni mazur görün bütün mesajları okumaya zamanım olmadı ne yazıkki

Alanın bir beldeye ait olduğunu söylediniz, bu belde hangi ilin hangi ilçesine bağlı? (bu bilgi alanın iklim durumu ve toprak özellikleri hakkında bir yorum yapabilmemi mümkün kılacak)

Alanda mevcut bulunan bitki türlerinden bazılarını yazar mısınız? (alanda yetişen bitki türleri bize alan hakkında bazı bilgiler verecektir)

Alana yeni yapılması planlanan bir kullanım var mı? (örneğin spor sahası, pergole, gazebo, çocuk oyun alanı.. vs)

Alana düzenli olarak bakım yapılabilecek mi? (yeşil alanın sulanması ve gübrelenmesi, hastalık ve zararlılarla mücadele vs konularda bilgili kimseler tarafından)

bu alanda yapılması gereken çalışmalar için belirli bir bütçe var mı? (kullanılacak olan bitki, döşeme malzemesi ve yapı elemanları bütçeye uygun seçilmeli aksi takdirde maliyetli olur)

sorularım şimdilik bu kadar, biraz fazla oldu sanırım ancak gelip alanı inceleyemeyeceğim için beni mazur görün

syn. cumhur bey bahsettiğiniz google earth görüntüsüne baktım ancak bu görüntü tam tepeden değil, eğer alanın tam üstünden bir görüntü alabilirseniz ben bu görüntüyü Autocad de üzerinden geçip projeye çevirebilirim, 20. mesajdaki görüntü plan çizimine uygun değil malesef.. eğer görüntüyü alıp paintte açıp basitçe bir okla kuzey yönünü de gösterirseniz gerisini ben hallederim, rüzgar yönünü söylemek yerine alanın coğrafi konumunu yani beldenin bağlı olduğu ili ve ilçeyi yazarsanız ben gerekli bilgileri kaynaklarımdan edinebilirim sanırım.. teşekkür ederim, saygılar..

Peyzaj_Mimarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön