View Single Post
Eski 09-10-2009, 12:53   #46
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
İlk kez canlı yayına çıkmış olmanın acemiliği vardı üzerlerinde. Hoş, profesyonel tv programcısı kızımız bile heyecandan yeterince ifade edemedi kendini. Proje amacı ve agaclar.net yeterince açıklanamadı.
"Pişşşt" denilebildi ama...
Mesaj buraya yazılı ama bu başlık daha uygun olduğu için buradan yazacağım

Aynı zamanda bu mesaja da cevap vermek istiyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Biraz muhalefet gibi olacak ama,

Klipte doğadan daha çok sokaklar, duvarlar ve taş merdivenler ön plandaydı. Sadece sevimli bir kedi ve şarkıya katkısı olarak miyavlaması çok şirindi. Az biraz da ağaçlar var.

Çatlamış topraklar, bozkır esintileri, karadenizin eşsiz çay bahçeleri ve dere kenarları, Antalya'nın portakal ağaçları, Egenin altın sarısı üzüm asmaları, Aydının incir ağaçları, asırlık ağaçların görüntüleri, toros dağlarının tepelerindeki muhteşem sedir ağaçları vs. bir çok doğa görüntüsü içerisindeki sanatçılar daha güzel olur muydu acaba.

Belki klip arka plan olarak şehir insanının kent yaşamındaki sıkışmışlığına mı dem vuruyor, bunu çözemedim.

Yine de sanatsal yönü ve şarkının yorumlanması güzeldi.

Mutlu Kutlu, konuyu açtığı için teşekkür ederim. Ne zaman birileri bunları soracak da yazacağım diye bekliyordum

Fırat Çavaş Playing for Change ile bağlantı kurup, çalışmaya başladığında kimsenin aklında, bunun bir Doğa için Çal projesi olacağı fikri yoktu.

Kayıtları yaptıkça birlikte izliyorduk. Bugün de 10 kişi oldu, bugün 15 diye devam ederken, gruba Can Narin de katıldı.
Onun sesinden dinlediğim "Sen yağmur ol, ben bulut" cümlesinin tetiklemesi üzerine başladı her şey... Bu arada çalışmanın yarısından fazlası tamamlanmıştı.

Müzik her zaman ilgi geçer, bunun daha da fazla ilgi çekeceği belliydi. Doğa sorunlarına ilginin az olduğunu ilk elden biliyorum. Bakınız; forumun Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları bölümü

Bu çalışma, neden "piiiişşşt" deme görevini üstlenip, çektiği ilgiyi doğa sorunlarına da yönetmesin?

Görüntülerin yeterince doğa görüntüsü içermemesinin nedeni bu. Diyeceksiniz ki senin avatarınla başlıyor. Projenin amacını belirledikten sonra, Tayfun'un yer aldığı görüntüler, benim meşhur ağacın altında tekrar çekildi ve onlar montajlandı.

Geleyim esas söylemek istediğime. Bu kurumsal bir bir ciddiyet ve kurumsal olaraklar içinde hazırlanmış bir çalışma değil.
Sorun belli, ona işaret etmek için elime geçen olanağı kullandım.

Çekim yapılan videonun bile sınırlı bir süre için, ödünç alındığını söyleyeyim de gerisini siz düşünün

Tüm yapılması gerekenleri belli kişilerden beklemeyin. Bizim elimizden şu an için, sizleri ve destekleyen STK'ları dinlemek için başını çevirmiş, konuya duyarlı bir kalabalığı toplamak geldi. Hazır dinliyorlarken, söylenmesi gerekenleri söyler misiniz?

Sevgiler

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön