View Single Post
Eski 09-10-2009, 00:15   #1
cezzar
Ağaç Dostu
 
cezzar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 182
2007 Mumçiçeği Siparişi Geri Ödemeleri vb..

(ricam; yönetici arkadaşlar bu mesaja bir süre dokunmasınlar; burda kalsın da herkes görsün)

Tüm eski arkadaşlara KOCAMAN merhabalar...

2007 siparişlerinden sonra, Hollanda'daki işimin getirdiği zamansızlıktan dolayı nadiren forumda boy gösterebildim.. Ardından da gelir gelmez 1 yıllık askerlik görevi.. Ve asker dönüşü de; tüm hoyalarımı Hollanda'da bıraktığımdan; ve bizim evdeki emektar Carnosa da annemin hışmına uğrayıp kapıdışarı edildiğinden; yani hoyasızlıktan yazamadım hiç; her ne kadar ara ara foruma göz atıp Sevilay ablanın, Güler ablanın, diğerlerinin çiçek açan yeni türlerini mutlulukla, inanılmaz sevinçle takip etsem de... Ve tabi bir yandan da bu mesajın sebebi olan; 2007 siparişlerinden üzerimde kalan paraların bir kısmını hala iade edemeyişimin mahçupluğu da vardı üzerimde...

Çok geç oldu ama; 2007 sonunda verdiğimiz siparişin maddi dökümünü yapayım:
Sipariş için önceden benim hesabıma tahmini bir rakam havale yapmıştı sipariş veren üyelerimiz.. Sonra gerçek sipariş tutarı daha düşük olduğundan; aradaki farkı onların hesaplarına yatırmam gerekti:
Toplam 24 adres-siparişi vardı.
Bunlardan 13 siparişin bende kalan fark ücretini; 2007 yılı sonunda, yani siparişten sonraki 1-2 ay içinde sahiplerine iade ettim..
1 sipariş (İlknur Aşık), geri ödemeye eş ek sipariş verdi; onu ben karşılayarak aramızdaki borcu kapattım..
4 sipariş (sabah, zeonka, cahide kartal, Fatma E.) için geri ödemeyi ancak şimdi yapabildim ne yazık ki, yukarıda bahsettiğim zamansızlık askerlik vb.den dolayı.. Bu siparişlere geri ödeme yaparken, gerçek miktara 1 TL ekledim; aradan geçen 2 yıllık zamanı telafi etmek adına..

Kendilerine yazıp hesap numaralarını istememe karşın geri dönmeyen, ya da geri ödemeyi istemediğini söyleyen arkadaşlar oldu: 6 kişi: Beyaz Orkide, papatyam, coyote, adabayrakoğlu-memet, kaleydeskop, arb73. Bu arkadaşlara toplam geri ödenecek miktar 54.93 TL idi. Ben bu paraları ağaçlar.net harcamalarına katkı olarak Malina'nın hesabına yatırmayı uygun gördüm; üstümde kalmasın.. Ve 60 TL eft'ledim Malina'ya..

Evet durum budur.. Ayrıntılı para hesabını da şu bağlantıya koyuyorum;
http://spreadsheets.google.com/pub?k...ww&output=html

Kim ne kadar bana ödediydi zamanında, siparişleri ne kadar tuttu; aradaki fark neydi vb. türünden ayrıntılı bilginin hepsi yukarıdaki bağlantıda var...

Tekrardan ÇOK özür diliyorum herkesten bu gecikme için.. Az değil 2 YIL; utanıyorum inanın

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön