View Single Post
Eski 08-10-2009, 16:11   #80
Kara Kartal
Yeni Üye
 
Kara Kartal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2006
Şehir: İZMİT
Mesajlar: 21
Başiskele’nin Ambalaj Atığı Gururu

Ağustos ayında onaylanan Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında konutlarda kişi başına en yüksek ambalaj atığı toplayan Başiskele Belediyesi büyük gurur yaşadı. Başkan Ayaz, çevre mühendislerine teşekkür etti.

Başiskele Belediyesi geri dönüşüm çalışmalarında örnek ilçe oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde düzenlenen Geri Dönüşüm konulu toplantıda Başiskele Belediyesi’nin ağırlığı hissedildi. Tüm ilçe belediyelerinin başkan ve başkan yardımcıları düzeyinde katılım sağladığı toplantıda Başiskele ilçesi büyük gurur yaşadı. Başiskele, konutlarda yaptığı atık toplama çalışmalarıyla kişi başına en yüksek ambalaj atığını toplayan belediye olarak toplantıya damgasını vurdu. 24 Ağustos 2009’da onaylanan Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında pilot bölgede yapılan çalışmalarda kişi başına 2.8 kg ambalaj atığı toplandı.


Disiplinli çalışma ve takibin neticesinde en çok atık toplayan Başiskele Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Başkan Hüseyin Ayaz’a büyük gurur yaşattı. Başkan Ayaz, yeni bir ilçe olmasına rağmen Başiskele adına kısa zamanda güzel çalışmalar yaparak, bir adım öne çıkaran proje görevlisi çevre mühendisleri Şebnem Erbayri ve Ahu Uğurlu’ya teşekkür etti. Görevlerini yaptıklarını kaydeden mühendisler bir sonraki süreç için çok daha fazla çalışacaklarını ve bu gururu sürdürmek istediklerini kaydetti.

Kaynak : www.basiskele.bel.tr

--------------------------------------------------------------------------

Çalıştığım işyeri Başiskele Belediyesi sınırları içersinde (Kocaeli). Ambalaj atığı toplama konusunda hakikaten çok büyük kolaylık var. Bütün ambalaj atıkları (plastik, kağıt,cam ) her ofise koyduğumuz tek bir kutu içersinde toplanıyor. Atıkları toplayan firma karışık olan bu malzemeyi kendi tesislerinde ayrıştırıyor. Hem doğaya çok büyük fayda hem de ekonomi için çok büyük bir kazanç. Umarım Türkiye çapında bu gelişmeler yayılır.

Kara Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön