View Single Post
Eski 14-11-2006, 11:06   #1
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,593
Süt Helvası

TATLILAR

SÜT HELVASI (Yöresi Artvin -Hopa)

Yapılışı : 1/3 ölçüsüne göre hazırlanır.
Üç Kg. Süt e 1 Kg şeker karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca karıştırılmaya başlanır bu karıştırma işlemi tahminen 2-3 saat sürebilir. Taki süt bozadan daha koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Bu kıvamda ki süt geniş bir tepsiye dökülüp soğumaya bırakılır Ilık halde iken baklava dilimleri şeklinde kesilir ve iyice soğuduktan sonra ikram edilir. Afiyet olsun.

 
Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön