View Single Post
Eski 06-10-2009, 12:34   #21
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nejlakayali Mesajı Göster
Evrenin müziğini bütün derinliğiyle duyabilmek herkese nasip olmasa da bu müzikten nasibini almayan herhalde yoktur. Kulak verdiğimizde duyacağız ki her şeyin bir ritmi var. Evrendeki her şey de bu ritimle birbirine bağlıdır.
Tasavvufta da musiki Allah'ın lisanıdır. İçinde bir sürü sırlar vardır. Bu sırları anlamak herkese nasip değildir. O yüzden inançlara baktığımızda da ya da dinlerarası diyalog da olduğu gibi müziğe bu derinliğinden ve zenginliğinden dolayı büyük önem verilir. Bu açıdan da mistik bir boyutu vardır.
Bence müzik yer ile göğü birbirine bağlayan, görünmeyen renkli bir gök kuşağıdır. 7 notanın en pesi olan do notası bu dünyayı simgeliyorsa, si de göklere doğru uzanan yolun başını simgeliyor gibidir.
Do notası frekansı 264 iken, Re 297 , Mi 330, Fa 352, Sol 396, La 440, Si 496 dır. Oktav seslerde frekansların gittikçe artacağı ve titreşim sayısı "düşük" olan insanın, kulağının duyamayacağı frekanstaki seslerin, göksel olacağını düşünmek yanlış olmayacaktır.
Dil, din, ülke vs. gibi kriterleri tanımayan müzik evrenseldir. Bu bile gökkubbe altındaki anlamsız çekişmelerin, çatışmaların sonlanmasına dair, sevgi dolu birliğe davet eden bir işarettir.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön