View Single Post
Eski 06-10-2009, 08:59   #4
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Sutut uygulaması yapanlar da var.

Tanım:
Sıvı Plastik Kaplama, Su İzolasyonunda Kolay ve Kesin Çözüm
Betek - Sutut su yalıtımı için kullanılan mevcut malzemelerden çok üstün özelliklere sahip olup, kuruduğu zaman, elastik, geçirimsiz, eksiz sağlam bir muşambaya dönüşüp her türlü zemine kolayca uygulanabilen, sorunlarınıza kesin çözüm getiren, asfalt ve solvent içermeyen, renklendirilebilen uzun ömürlü bir malzemedir.

Uygulanacak Yüzeyler:
Betek - Sutut, yapılarda su ve rutubet geçirimsizliği istenilen beton, sıva, tuğla, çini, biriket, ytong, galvanizli sac, oluklu ve oluksuz asbestli çatı kaplama levhaları, tahta, ziftli kağıt kaplı çatılar ve teraslar ile yapılarda yatay ve düşey tüm yüzeylerde, pencere pervazları, damlıklar, havuz, sarnıç, su depoları, kanallar vs. gibi yerlerde güvenle kullanılabilir.

Özellikleri:
Betek - Sutut kesinlikle su geçirmez. Asfalt ve solvent içermez, boyanabilir, tutuşmaz ve güneş ışınlarına dayanıklıdır. Yarı akışkan özelliği vardır. Bu yüzden çok zor olan yüzeyleri kolayca kaplar. Elastiktir, sıcak soğuk farkında da elastikliğini korur, yüzeylerde teneffüs imkanı sağlar, zayıf kimyasallara ve U.V.' ye dayanıklıdır.
Dekoratiftir, malzeme üzerinde bakteri üremez.
Su buharı geçirgenliği:24 saat sonra 23ºC de %65 nemde 27,6 g/m² gün Çekme mukavemeti 24 saat sonra 23ºC de 24,5 kgf/cm², 72 saat sonra 55kgf/cm²'dir.
Açık mekanlarda 48 saat sonra teste tabi tutulabilir.

Teknik Özellikleri:
Şekil :Yarı Akışkan Sıvı
Renk :Beyaz
Yoğunluk :1.30+0.05 g/cm3
Kopma uzaması :en az % 600
Yapışma mukavemeti :12 kgf/cm²

Havasız (Airless)Püskürtmede:
Basınç :120-150 bar
Meme çapı :52º
Meme ölçüsü :0.021"
Atış uzaklığı :35-50 cm

Uygulama:
Betek - Sutut kesinlikle nemsiz, kuru ve temiz yüzeylere uygulanmalıdır. Sıva ve beton yüzeylerin yıkanması tavsiye edilir. Uygulanacak yüzeylerin göllenmeye imkan vermeyecek şekilde eğime sahip olması gerekir. Zemin düzgünlüğü için Betek Stako kullanabilirsiniz.
Sürülecek satıhlar üzerindeki yağ,kir,toz,ve gevşek zeminler temizlenmelidir.Yüzeylerin durumuna göre Betek-Sutut;%100 nispetinde su ile inceltilerek bir astar kat çekilmeli ve bunun üzerine iki kat inceltilmeden uygulanmalıdır.Uygulanan her kat bire evvelki katın uygulamasından en geç 24 saat sonra ters yönde yüzeye tatbik edilmemelidir.Betek Sutut özellikle kuru havalarda (%65Hr) ve +5ºC ve +35ºC arasındaki sıcaklıklarda uygulanmalıdır. Ayrıca Betek-Sutut üzerinde gezilecek ve mekanik darbelere maruz kalacak **** içme suyu depolarında kullanılcak ise koruyucu bir kaplama yapılması gerekir.
Betek-Sutut'u Alpina Renk Sistemi ile renklendirme miktarları aşağıdaki tabloda belirtilen ölçülerdedir.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön