View Single Post
Eski 06-10-2009, 07:51   #20
sevim.K
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Önemli olan konuya dikkat çekmek... Yemek ağlar mı heehe... demeleri bile yiyemeyeceği kadar yemek almasının yanlışlığı üzerine konuşmak için bir başlangıç olur.
Bu mesajı okuyunca annemin "tabağınızda yemeğinizi bırakırsanız arkanızdan ağlar" sözü aklıma geldi. Ağlamıyacağını bilirdik ama yemek, ekmek artığı da bırakmazdık. Onlar üretim ve tasarruf döneminin insanlarıydı. İsraf nedir bilmezlerdi. Yaratıcıydılar. En işe yaramaz dediğimiz şeyler bile onların ellerinde değerlenirlerdi.

Yetişmemde çok etkili olan bu yaşam- davranış- biçiminden olsa gerek kağıt toplama kampanyaları düşündürür beni. Kağıdı önce israf edersiniz sonra kendi savurganlığınızın bir kısmını olsun yeniden kazanmak için kampanya düzenlersiniz.

Okullarımızda sınıflarımızda atık kağıtların geridönüşüme kazandırılması çalışmaları yaparken birinci önceliğimizin atık kağıt üretmemek olduğunu işleyebilir miyiz?

-Belki de çöp kutularında gün boyu yırtılmış, koparılmış kağıt atıklar olmayan sınıfları ödüllendirmeyle başlayabiliriz.
- Sürekli yeni defter alacağımıza bir önceki yıldan kalan defterleri kullanmakla işe başlayabiliriz.

Daha yaratıcı örnekler olacağına inanıyorum,sevgiler

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön