View Single Post
Eski 06-10-2009, 01:36   #1
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
selenn / Kaktüs ve Sukulentlerim

Bir arkadaşım 2006 yılında bana aşılanmış bir kaktüs hediye etti ve ne olduysa o hediyeden sonra oldu.

Baktım ki çok nazlı değil, ışık görsün, belli aralıklarla sulansın yetiyor hadi dedim bir tane de ben alayım. Derken önce cam içleri doldu, sonra balkona raflar ilave edildi şimdi tabiri caizse hastalık haline dönüştü.

3 seneye yakın bir zamandır ilgimi çeken kaktüs ve sukulent türlerini toplamaya çalışıyorum, buna koleksiyon nedir mi şüpheli çünkü amatörce hala nerede, neyi, nasıl yapacağımı öğrenmeye devam ederek kimi zaman bitkiyi kaybederek, kimi zaman da olduğundan daha iyi hale getirerek devam ediyorum.

Bu siteden çok bilgi edindim, sizlerle bilgi alışverişinde bulunmaya devam ettikçe de öğrenmeye devam ediyorum.

Bu başlıkta sizlerle kaktüs ve sukulentlerime ait birkaç fotoğrafı paylaşmak istiyorum.

Fotoğrafını eklediğim bu kaktüs çok uzun zaman aradıktan sonra tesadüfen bir bitki fuarında karşıma çıktı. Satıcısı yüzümdeki sevinci görünce biraz garipseyince çok sevdiğim ve aradığım bir tür olduğunu izah etmek zorunda kaldım. Çok minik şuanda umarım ileride gelişip çiçeklendiğini görebilirim. İşte Mammillaria luethyii.

Name:  IMG_9149.JPG
Views: 4765
Size:  52.4 KB

Meksika kökenli, tek gövde olarak ya da kümeleşerek gelişen bir tür. Kümeleşirse genellikle 7 gövdeye ulaşabiliyor. Gövde renginin canlı yeşil kalması için aydınlık, bol ışık alan bir yerde konumlandırılması gerekli. Aksi taktirde rengi daha solgun oluyor.

Nisan ayı gibi eflatun tonlarında çiçekleniyor. Kolaylıkla tohumdan yetiştirilebileceği gibi aşı olarak da temin edilebiliyormuş. Daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.


Düzenleyen selenn : 14-10-2014 saat 22:06
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön