View Single Post
Eski 13-11-2006, 14:55   #14
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedrus_73
sayın;klimajaro kudret narı yetişticiliğinde nelere dikkat etmek gerekli ayrıca hasat zamanı neye göre tayin ediliyor,hasat sonrası işleme konusunda bilgilerinizi bekliyoruz birde zeytin yağın ne gibi özelliklere sahip olmalı,asit oranı v.b.etkileyici faktörmüdür,

Kudret narı yetiştirilmesi en kolay bitkilerden birisi. Şartları çok ağır olmamak kaydıyla (susuzluk, kireçlilik, aşırı asitlik vb.) her toprakta yetişiyor. Ancak yine de yeterince bitki besin maddesi içeren zengin topraklar daha iyidir ******.

Yetiştiricilikte extra bir şey yapmak gerekmiyor budama ilaçlama vs. hatta zararlısı bile yok diyebilirim tabi ki sulamayı yeterli yapmalısınız.

Mayıs ayı başında veya don riskine karşı mayıs ortalarında dikiyorsunuz temmuzda meyve vermeye başlıyor kırağılara kadar verime devam ediyo. Hasat için ise hafif kızaran kudret narlarını koparıyorsunuz o kadar zaten yukarıda resimlerdeki kudret narları hasat olgunluğuna ulaşmış lar beklemeyle de kızarma meyvenin tamamına ulaşıyor ve daha bekleyince kavun gbvi erimeye başlıyor.

Verimsiz topraklarda meyveler biraz küçük kalabiliyor. Normal toprakta daha kısa ömürlü sera ortamında hasad ve meyve verimi hem daha çok hemde daha uzun bir süreç alıyor.


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 13-11-2006 saat 15:40
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön