Konu: Selaginella
View Single Post
Eski 12-11-2006, 22:33   #5
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wolf123
...Seleginella bitkisini yapı marketlerin birinde görüdüğümde gerçekten çok beğenerek almıştım.Ancak aldığım zamandan beri tamamen gerileme aşamasındalar ve gittikçe kötüleşiyorlar.Bu bitki hakkında internette pek bir şey bulamadım.Bakımı çoğaltılması hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Barış Bey ,
Selaginella aşırı nem ve yoğun gölge seven bir bitkidir. Hatta tam gölgeyi tolore eder de üzerine biraz gelen akşam veya sabah güneşinden bozulur. Hergün duş alınan hafif aydınlık banyolarda ve bol yemek pişen, camları buharlanan mutfaklarda çok güzel sonuç verdiğini kendi denemelerime de dayanarak söyleyebilirim. Çok bol su istemekte. Sakın dikili olduğu harcı kurutmayın. Hatta az miktarda tabağında su kalabilir.Bu suyu çeksin sonra tekrar sularsınız.

Saksı değiştireceğiniz zaman bol yaprak çürüntülü bir harç
tercih ediniz. Soğuğa da kuru sıcağa da hassatır. Çok çok rutubetli, ılık ve yoğun gölge alanlarda dış mekanda da yetiştirebilirsiniz. Yüksek rutubeti sevdiği için seralarda ve terraryumlarda kolaylıkla yetişir. Gece sıcaklığı 12 derecenin altına düşmemelidir. Yetişmesi için ideal sıcaklık 22-24 derecedir.

Ayırma ile üretebilirsiniz. Spor ve çelikle de ürer. Aldığınız çelikleri köklendirebilmeniz için tabandan ısıtma ve yüksek nem uygulamalısınız. Toprak sıcaklığını köklenme tamamlanana kadar gece gündüz 21-22 derecede tutmalısınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön