Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 12-11-2006, 18:30   #1
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Reçeller

Kızılcık Marmeladı

Kızılcıklar yıkandıktan sonra tencereye konulur ve bir taşım kaynatılır(Kızılcıklar yarılıncaya kadar). Tencereden bir ilistire (Süzgeçe) alınan kızılcıklar el marifeti ile ezilip çekirdekleri çıkartılır. Çekirdekleri çıktıktan sonra başka bir tencereye konulan kızılcık ezmesinin üzerine 1/3 oranında toz şeker(kristal şeker)konur ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır bir taşımlık hale gelince 1 adet limon sıkılır içine ve sonra soğumaya bırakılır. Marmelad hazır buyrun afiyet olsun. Öbür tarafta
Kaynatıp bıraktığımız kızılcık şurubu isteğe bağlı olarak bir miktar şeker ilavesi ile Kızılcık kompostosu olarak **** soğuk şurup olarak içilebilinir.

Uyarı: Kızılcık ın peklik yapıcı özelliği nedeni ile dikkatli tüketilmesi önerilir.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön