View Single Post
Eski 30-09-2009, 11:09   #4
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. Matrix2,

Elinize sağlık, seranız çok güzel olmuş, çok emek sarfetmişsiniz ama gördüğüm bir iki eksiği belirteyim.

1- Eğer bu serada domates yapacaksanız her bir saksı arası en az 40 cm olacak kadar seyrek dizmeye çalışın ve gereğinden fazla saksı koymayın, fideler büyüyünce içeri girecek haliniz kalmaz.

2- Domateslerin cinsi sırık ise fideler tabana daha yakın bir yerde durmalı, çünki fidelerin boyu uzayınca fideyi asacak mesafeniz çok kısa olmuş. Bu yüzden saksıları koyduğunuz rafı besin deponuzun hemen üstünden başlatacak kadar aşağı kaydırın.

Besin deposunu da mümkün olduğunca yüksekliği az olacak şekilde oluşturun. Hacmi büyük tutmak istiyorsanız, tabana yayılacak bir depo oluşturun ki seranın yüksekliğinden tam olarak istifade edebilesiniz.

3- Drenajı illa ki boru ile toplamak zorunda değilsiniz. Yoğurt kabının altındaki deliğe denk gelecek şekilde bir dikdörtgen kesitli yağmur oluğu vasıtasıylada yapabilirsiniz.

Böylece kaynak ve sızdırma olayından kurtulursunuz, saksılarınızı istediğiniz seyreklikte dizme hareketliliğine kavuşursunuz.

Yağmur oluğunu rafın altına da monte edebilirsiniz. Raf tahtalarının arasındaki boşluktan drenajı rahatlıkla yapabilirsiniz. Hem de saksıdan yağmur oluğuna akacak besin sıvısı oksijen almış olur, ayrıca bir hava motoru bağlamanıza gerek kalmaz.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön