View Single Post
Eski 26-09-2009, 13:59   #33
thomasina
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
''Yaşatalım, üretelim, çoğaltalım ve daha çok sayıda hayvanı yaşatalım. İnsan sayısını azaltalım hayvan sayısını arttıralım''

Sokakta normal bir doğal ortam mı var ki siz onların kendi kendilerine beslenmelerini bekliyorsunuz? Her metrekare yeşilliğe bir ev diken bizler onlara ne bıraktık?

Sokakta yaşayan her hayvanı beslerim. Besleme şeklime dikkat ederek hazıra alıştırmam ama onun aç kalmasını istemem. Aç bir canlı her zaman daha risklidir, saldırganlık açısından da, mikrop açısından da. Olay bu kadar basit. Ne yani aç bıraktığınızda üremeyecekler mi?
Bu nasıl bir düşüncedir? Sizi anlayamıyorum. Herkes bir takılmış fazla yemek vermeyin çoğalmasınlar lafına, bulduğunuz tek alternatif bu mu?
Siz benim gibi besleyenlerden farklı bir şeyler yapın, hayatınızda bir kere yardım edin doğa adına bir hayvanı kısırlaştırın. Üstelik bunun için belediyeye gidin ve de bizim gibi sisteme de hizmet etmemiş olursunuz. Her zaman söylüyorum, bu hep beraberce yapılacak bir şeydir, bir ekip gibi çalışmak zorunlu. Sokak hayvanları ciddi bir durumdur. Bu böyle bu gibi platformlarda sokak hayvanlarını besleyenleri acımasızca eleştirerek halledilebilecek bir şey değil. Olayın ciddiyetine varmayanları, insan sağlığını bu kadar düşündüğünü iddia edenleri, sisteme hizmet karmaşasını bir kenara bırakarak; bir kez olsun sorumlu insan gibi davranarak daha yapıcı alternatiflerle karşımıza gelmesini bekliyorum.
Ben aç bütün hayvanları besliyorum, bütçem elverdiğince kısırlaştırıyorum, yardım da alarak çoğu tedaviyi ücretsiz de yapabiliyorum ve bütün bunları bu sorunu çözmek adına yapıyorum.
Lütfen siz bana söylermisiniz, bu sorun için sizler ne yapıyorsunuz? Hani bir sorunun farkındasınız ya...

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön