View Single Post
Eski 26-09-2009, 12:19   #36
pozitifköpek
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-09-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmet salih Mesajı Göster
.sn pozitifköpeğ'in yazısında şöyle bir yanlış anlama çıkabilir,bir köpeğin saf olması saldırgan olmıyacağı anlamına gelmez.köpeklerde insanlarda tanımlanmış fizyolojik ve pisikolojik hastalıkların çok benzerlerinin tamamı görülebilir.
Doğrudur. Her kopek risk taşır. Ama ırk melezlemeleri sonucunda her ırkın daha fazla yatkın olduğu kalıtımsal hastalıklar mevcuttur. Bunlar ırkdan ırka fazlalık gösterirler. Köpek bir hayvandır ve tehlikeli bir hayvan olarak bilinmelidir. Köpeğin cüssesi büyüdükce tehlike riski artar. Bu riski hiçbir eğitim sıfırlayamaz. ABD’de belli bir cüssenin üzerindeki köpeklere ırkına bakılmaksızın kısıtlama getirmek için çalışmalar var. Bu konuda haklıdırlar. Her köpek cüssesine göre insan yaşamı için tehdit oluşturur. Köpekler hakkında çok yalnış inanışlar vardır. Örneğin köpeğin çocuğu çocuk olarak bildiği ve ona dokunmayacağı söylenir. Bu tamamen yanlıştır. İstatistik tutulan ülkelerde köpek saldırlarından ölümler çoğunlukla yaşlı ve çocuklar arasında olmakdadır. Kangal, Alman çobanı, doberman ve diğer iri ırklar için bir çocuğu öldürmek anlık bir işdir. Çocuk saldırılarında labrador ve golden ret. ırklarınında hatırı sayılır bir yeri vardır. Halbu ki labrador ve golden ret. çocuk seven çok uyumlu bir ırk olarak tanınır. Ama gerçekler böyle değildir. Hayvan severler ve köpek severler bu gerçekleri duygusal olarak gözardı ederler, ama bu gerçeklerin değişmesini sağlayamaz.

Almanya kendi kopek ırkları da aralarında olmasına rağmen pek çok ırka kıstlama getirmişdir. Kangal’da bu ırklar arasındadır. Bu köpekler için ödenen vergi miktarı artırılmışdır, sahiplerinden sabıka kaydı istenir, insanların bulunduğu yerlere çıkarılamaz, ağızlarına ağızlık takmak mecburidir gibi eyaletlere göre değişen kısıtlamalar getirilmişdir. Aynı kısıtlamalar diğer ülkelerde de bulunabilmekdedir. Bütün bu kısıtlamalar keyfi ve rastgele belli bazı kişilerin isteği doğrultusunda olmayıp yaşanan olaylardan ders alınarak bir ihtiyaç sonucu ortaya çıkmışdır.

Ülkemizde büyük şehirlerde köpek sahibi olmak artık gittikce zorlaşmaya başlamışdır. Her an istenmeyen bir olayla karşılaşma riski gittikce artmakdadır. Geçen gün köpeğim ile bir cafenin önünden geçiyordum bahçesinde 20 li yaşlarında aşağı yukarı 45 – 50 kg ağırlığında olabilecek zayıf yapılı bir bayan rottweiler köpeği ile oturuyordu. Ben köpeği benim köpeğime saldırdığı zaman fark ettim. Köpeğin boynunda dikenli tasma vardı ve köpeğin sahibi köpeğini tutamadı ve köpek sürüklemeye başladı şansıma cafede oturan 2 erkek tasmadan tutup köpeği çekdiler. Böyle bir köpeği güç kullanarak durdurmak oldukça güçdür. Hele ki 45 – 50 kg. gelen bir bayanın bu köpeği zaptetmesi olanaksızdır. Hiçbir eğitim yüzdeyüz garantili de değildir. Bu olay örneğin Almanya’da olsa muhtemelen o köpek sahibinden alınır ve sahibine de canını yakacak bir ceza verilir. Bizde bu gibi olayların vehametinden kimsenin haberi dahi yokdur. İstanbul’da köpeğinizle sokakda dolaşmak bunlar gibi köpek sahipleri yüzünden oldukça risklidir. Her an böyle bir olayla karşılaşabilirsiniz ve köpeğiniz böyle bir köpek tarafından parçalanıp öldürülebilinir.


Düzenleyen pozitifköpek : 27-09-2009 saat 01:17
pozitifköpek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön