View Single Post
Eski 26-09-2009, 11:26   #31
pozitifköpek
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-09-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Sokak hayvanlarının hastalık taşıma riski mevcuttur. Güvercinlerin dışkıları tarihi binalara zarar verir. Tilkiler tavuk çalar, bit pire taşır. Yılanlar iğrençtir/lanetlidir. Domuzlar mısıra gelir. Fareler ortalıkta dolaşır, kurbağalar vıraklar, köstebek yeri eşeler.

Her canlıyı yok etmek için mantıklı bir açıklamamız var. Yaşatmak yerine öldürmeyi, var etmek yerine yok etmeyi seçiyoruz. Sonra da biz nerde yanlış yaptık diye düşünüyoruz.
Evet işte ben de bunu diyorum. Yaşatalım, üretelim, çoğaltalım ve daha çok sayıda hayvanı yaşatalım. İnsan sayısını azaltalım hayvan sayısını arttıralım.
Hatta hitlilerin inekleri, maymunları, fareleri kutsal saydıkları gibi bizde sokak kedi ve köpeklerini kutsal ilan edelim. Heryerin kapılarını onlara açalım, parklara, dükkanlara, stadyumlara heryere girsinler, sokaklarda dolaşsınlar, sayılarını çoğalttıkca çoğaltalım. Çöp dağları yapalım martılar üresin, sayıları artsın, hatta onlara kolaylık olsun diye çöplükleri deniz kenarlarına kuralım. Çöp konteynerlerinin kapaklarını yasaklayalım sokak hayvanları rahat rahat karıştırsınlar. Ha bir de şehirlerde yeşil alan bırakmayalım her yer bina olsun ki bina aralarına daha fazla kedi köpek salabilelim. UK'de Türkiye'den fazla köpek var, bilinen köpek ırklarının hatırı sayılır bir bölümü İngiliz orjinli ama sokaklarında hiç sokak hayvanı yok, barınaklarında hiç bizdeki esir kampları gibi hayvanlar bulunmuyor. Biz bu salak insanlara uymayalım, onları örnek almayalım bizim örnek alacağımız Hindistan, Pakistan, Bangladeş gibi insanca yaşayan ülkeler olmalıdır.

pozitifköpek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön