View Single Post
Eski 24-09-2009, 20:26   #23
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Kiraz,
Bu yılki deneme adalarında OSB kullanmıştım. OSB çok ucuz bir malzeme. Tahta parçalarının preslenmesiyle imal ediliyor. Fakat presleme esnasında yapıştırıcı vb. kullanıyor olabilirler. Her ne kadar yapıştırıcı bile kullansalar bunların çözünüp toprağa karışması bana pek olası görünmüyor. Bana göre siz de en azından ilk etapta OSB kullanabilirsiniz. Bir tabakadan bir buçuk ada çıkar. Tanesini 20 lira civarında satıyorlar. Özel kestirip alabilirsiniz, size monte etmek kalır.

Sipariş ettiğim kalaslarda çevreye zararı olmayan bir emprenye malzemesi kullanılıyor. Dev vakum tanklarına kalaslar konuyor. Tankın havası tamamen boşaltılıyor. Kerestenin öz suyu bile alınıyor bu işlem sırasında. O haldeyken ahşaba emprenye basılıyor. Bu şekilde ahşap çevre koşulları, rutubet, mikroorganizmalar ve termitlere karşı yüzlerce kez daha fazla dayanıklılık kazanıyor. Aynı ahşap telefon direkleri gibi. Böylelikle bir tarafları toprakla temas etse bile çok uzun süre dayanacak sebze adaları elde etmeyi umuyorum.

Adalar arası açıklık keyfe keder. Dolaşmak, sağa sola dönmek için 50 cm yeter. Siz bir metreye de çıkarabilirsiniz. Ben de duruma göre 75 cm'ye kadar çıkarabilirim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön