View Single Post
Eski 24-09-2009, 19:54   #22
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
SayınMeyveliTepe, kolay gelsin, gelecek seneniz çok daha bereketli geçsin.

Sebze adaları hazırlamak için önce malzeme arayışına girecektim, şimdiden konu açılmışken sorularımı sorayım ben de. Adaların yapımında tuğla, briket, muhtelif doğal taşlar, ahşap,... malzemelerin kullanıldığını gördüm. Bahçem küçük ve yaparak öğrendiğim için şimdiden çok kalıcı bir işe girişmek istemiyorum, dolayısıyla taş, briket malzemeyi düşünmeyeceğim. Belki seneye adaları başka şekilde yerleştirmek isteyebilirim, bu nedenle ahşap gibi taşınabilen malzemeyi daha uygun buluyorum. Geçen sene uyguladığınız OSB (yanlış görmediysem) malzemeden memnun kaldınız mı? Emprenye edilmiş kalas en ideali gibi gözüküyor ama önce maliyetini araştırmam gerekecek. Ağaç olarak çam mı tercih ediyorsunuz? Emprenye yapılmazsa tahminim ömrü 3-4 sene olur.

Emprenye yapılmazsa, ahşabın 5-7 yıl dayanmasını, kimyasallarla toprağa zarar vermeden sağlayan ucuz bir yol varsa benim için uygun olabilir çünkü en fazla 3 ada yapabilirim, 5 yıl sonra değiştirmek de sorun olmaz diye düşünüyorum, araştıracağım.

Yürüme boşluğu olarak 50 cm dar değil mi? Bitkiler ne kadar bağlansa da adadan taşmaz mı? Ben her sene bu sıkıntıyı yaşadığım için soruyorum, eminim tecrübelerinizle bu ölçüye karar verdiniz.


Düzenleyen Kiraz : 24-09-2009 saat 20:16 Neden: kelime
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön