View Single Post
Eski 10-11-2006, 11:51   #5
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
ben şahsen hanna nın dist 3 modelini kullanıyorum hem ölçüm aralığı uygun hem de fiyatı vede ölçüm değerinin güvenililği optimaldır. hassasiyet uyumluluk tekrarlanabilirlik gibi bir dizi validasyon ölçümlerinde iyi test sonuçları aldım. 150 TL den fazla fiyat vermeyin derim bu alete...

fazlacada bir kalibrasyon sorunu yok bizim kullanım şartlarda hemen hemen gereksiz gibi ise de büyük değer sapmalarında alet kalibrasyonunu kurcalamadan önce değişik sularda denemler yapın.

kalibrasyon çözeltisi açık şişede kalmışsa da çok güvenmeyin... EC değeri "0" gösterir ise kalibrasyonda bir düzeltme gerekebilir ev şartlarında hiç bir saf su sıfır değerine yakından uzakdan yanaşamaz. yağmur suyunda 150 ve hatta üzeri değerler ölçerseniz de şaşmayın...

bazı tarım ilaçları satanlarda sürümden dolayı fiyatı daha uygun olabiliyor nette bir araştırın.

belki burda orch.larla ek bir bilgi orkidelerde sulama suyunuzu devamlı ölçün bana göre uygun aralık 150-200 arası sıvı gübre eklemelerinde EC ölçerler orchlarda gerekli olabilir.

orkidlerin sulama suyunun iletkenliği hakkında fikirler türe göre de çok değişiktir gerçek olan 100 altı ve 300 üzeri değerler köklere zarar verir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön