View Single Post
Eski 22-09-2009, 20:35   #9
zeolit
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-09-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
MERHABALAR
aranıza yeni katıldım. sizlerle asık olduğum doğayı paylaşacağımı bilmekten mutluluk duyuyorum. zeolite gönül vermis kimyacıyım. Zeolit sevgili Kubanın gizli silahı ve ülkemiz dünyanın en zengin yataklarına ve rezervlerine sahip.

Şimdi soruyorsunuz zeolit ne işe yarar diye degilmi?

tohumların buyutulmasınde ilk cok iyi ama daha sonra topragı değiştirmek gerektiğini gördüm. Begonyalar cok seviyor. kazık koklu bitkiler çam türleri cok keyifli büyüyor.
zeolit bir almuno silikat minerak türü 43 fertliği ailaenin soy adı.

içlerinde eriyonit hariç hepsi biyouyumlu. eriyonitse malesef bizim ulkemizdede var ve kansoreojen. özellikle ankara dolalarında genc yataklarda var.
peri bacalarının gizemli sırrı da zweolitten kaynaklanıyor

Bakteri, mantar, virüs içinde yasamıyor. Çünkü onların hucre zarına yapısıp suyunu, protein ve sekerini azot, proteini emiyor böylece zaralılar ölüyor.
kubada cok ince tozu sekerle karıstırıp bitkilere küflenmeye karsı kullanıyorlar. organik tarım içinde harika!!!!

İngilizlerin o guzelim çim bahçelerinin vaz geçilmezlerinden suyu tutuyor cimlerde keyifle buyuyor. 2 sene az guneş goren apartman bahçemde cenneti zeolitin yardıyla yatartım!!!

Çünku azotu da tutuyor ve yavaş yavaş serbest bırakıyor. Az su ve kökleri yakmadan gubre daha ne istenir ki!!!

gübrelerin kısa sürede faydalı hale geçmesini ve kıymetli azotunu bırakmamasını sağlıyor.

Bahçemdeki çiçekleri çoşturmak için Kızılderililerin yöntemini uyguladım. bahçemdeki organik yapıyo sağlıklı şekilde artırmalıydım ve ekonomik olmalıydı AMA NASIL?

Bu safhada imdadıma balıkcılar yetişti . doğru okudunuz balıkçılar!

puvonto gibi balıkların iç organlarını pisilerin kazamıyacagı gibi derinlikte topraga gömdum. Merak etmeyiniz kkmuyor. Yanlız bitkilerin kimi RAKI DİYE TUTTURYOR KİMİDE ŞARAP eh murvete endaze olmaz siz siz ne isterseniz onu veriniz.

Bahçe toprağı tek kelimeyle kömür kül inşaat topragı karısımı kerpiçti yer yer çim gçrüntüsünde alanlar vardı o kadar. Ne su tutuyor nede organik yapı vardı.

En ekonomik, organik ve etkili çözüm üstelikte cevreyede katkılı!!! Deneyiniz bayılacaksınız hele üzerinede zeolit bulr koyarsanız degmeyin bitkilerin keyfine...

Sevgili evimi satmak zorunda kaldım bahçe sever tatlı bir hanım efendiye kısmet oldu neyseki arda gidip çiçeklerimle hasret gideriyorum.

Amaa 19 ay sonra emekli olup izmire gideceğim ve ordada apartman bahçeli bir yerde oturacagım. Şimdilik zavallı bahçe felaket. iki kez fideledim ama apartman sakinlerine su parası fazla gelmiş ( bedelinide odemiştim ona rağmen). Ancak bir iki bitki canını kurtarmış ne acı insanlar yeşili bitkiyi hiç sevmiyorlar.

Sevgili Bornovam için evimin balkonunda saksıda bitkilerimi büyütmewye çalışıyorum ne kadar olurlarsa. Onlara yakın gelecekte gidecekleri bahçeyi anlatıyorum umarım dayanırlar gidene kadar

Dileyen herkese çiçekli bahçeler, balkonlar en önemliside çiçekli gönüller diliyorum

hoşça kalınız

zeolit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön