View Single Post
Eski 21-09-2009, 02:26   #1
Drizzt Dourden
Yeni Üye
 
Drizzt Dourden's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7
Hazır bonsai alanların soruları

Merhabalar,
Ben Murat. Öncelikle forumdaki yararlı bilgiler ve paylaşılan tecrübeler için herkese teşekkürler. Umuyorum zaman geçtikçe bu site sayesinde daha fazla bilgi sahibi olacağım.
3 gün önce İzmir Urla'da bulunan bir seradan çiçekleri açmakta olan, birkaç yaprağının üstünde alırken pek önemsemediğim, ilk başta sudan olduğunu düşündüğüm beyaz kireçsi izler olan bir Fukien Tea aldım. Sanırım şu anda yetiştirdiğim fidanlarda ileride başarılı olabilmem için iyi bir tecrübe olabilir. Forumda belirtilen kriterlere göre de dikkatli bir seçim yapmaya çalıştım. Ancak oradaki ağaçların toprakları neredeyse çamurlaşmış halde olduğundan toprakta dün farkettiğim boyları 1mm kadar olan, tanımlamakta güçlük çektiğim ancak açık renkleriyle dikkatli bakınca toprakta kolaylıkla farkedilebilecek böcekler gördüm. Elbette artık yapraklardaki beyaz lekelere su yüzünden olmuştur da diyemiyorum.
Aynı gün ilaçları da araştırırken seradaki görevlinin tavsiyesiyle Çitox isminde, ambalajında kökteki zararlı böceklere ve solucanlara karşı etkili olduğu yazılı olan bir saksı gübresi aldım. Ağacın kökleri toprağın yüzeyine çıktığı için köklerinin budanıp, ilgili konuda bahsettiğiniz gibi saksısını ve toprağını değiştirmem gerektiğini de düşünüyorum. İhtiyacım olan toprak karışımını sipariş ettim ve bayram sonrasını bekliyorum.
Bu böceklerden kurtulmak için gübreyi ayda bir defa kullanmam gerektiği yazıyor ama ilgili konularda toprak değişimi sonrası ağaca gübre verilmemesi vurgulanmış. Doğru kararı verebilmek için fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

HPIM9891.jpg

HPIM9893.jpg

HPIM9894.jpg

HPIM9895.jpg

HPIM9897.jpg


Düzenleyen Drizzt Dourden : 22-09-2009 saat 15:24 Neden: Başlık Düzenleme
Drizzt Dourden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön