View Single Post
Eski 09-11-2006, 19:33   #26
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Ben size arap saçı ile ilgili bir başka tarif vereyim (rezene)

Soğan kavrulur kuşbaşı kuzu eti ve üzerine doğranmış arapsaçı eklenerek pişirilir. Salça konmaz. Piştikten sonra yumurta sarısı ve limonla meyane hazırlanarak terbiye edilir. Yoğun anason kokusundan dolayı her damak lezzetine uygun olmayabilir bu arapsaçı ama sevenler mevsimini hasretle bekler. (Biz bu yemeği etli olmasına rağmen sızma zeytinyağı kullanarak pişiririz)

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön