View Single Post
Eski 18-09-2009, 23:49   #41
çekirdek
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi açık-pozisyon Mesajı Göster
Öncelikle hayırlı olsun,

Ben uzunca zamandır forumu doğru dürüst takip edemediğimden saçma birkaç soru sormak istiyorum, lütffen kusuruma bakmayın.

Siz İstanbul'dan İzmir'e mi taşınıyorsunuz tam anlayamadım?
İşiniz serbest miydi, yoksa zorunluluktan mı taşınıyorsunuz, ya da emekli miydiniz?
Şehirden kaçmak için mi taşınıyorsunuz yoksa?

Bir de 6 dönüm yer kaça oluyor, istemezseniz cevap vermeybilirsiniz tabi.
Son olarak, kadastal yol çalışmasının prosedürü nasıl oluyor. Yani belediyeye (veya tapu durumuna göre muhtara) başvuruda mı bulunuyorsunuz, yol planı var mıydı, yoktuysa yol planı neye göre çizildi, bürokrasisi çok zahmetli oldu mu? İstanbul'da bu işş bazen bezdirici olabiliyor...
Evet, İzmir'e taşınıyorum.
Şöyle özetliyeyim; serbest çalışıyor(d)um, kendimi emekli edince şehirden kaçacaktım mutlak. Geçen sene iş değişikliği yapmak durumu doğunca hem iş, hem şehir dışını birleştirdim. Emeklilik kısmını da daha sonra birleşime katarım umarım..

Benim aldığım yerde 6-8 dönüm arası 100-150 civarı. İdi..
Kadastrol yolu açmak için bağlı bulunduğunuz belediyeye tapu fotokopiniz, arazinize yaptırttığınız aplikasyon fotokopisi ve yolun aplikasyon bilgisini gösterir (yolunkini de tapunuz yanınızdayken kadastro bölümünden alıyorsunuz, tapusuz her gidene vermiyorlar) kroki ile birlikte yol açma izin belgesi verilmesi için diye dilekçe veriyorsunuz. Fen İşleri birkaç gün içinde yanıtlıyor sizi.

Arsayı alırken tapuda bakmalısınız zaten, imar ya da kadastro yolu var mı diye. Yol gözüküyorsa planı ve çizgileri krokide gözüküyor zaten. Yolu yok deniyorsa çok riskli, ev izni dahi vermiyorlarmış. Yol açtırmak için komşulardan izin almak, mahkeme v.s. gerekiyor.
İmar yolunu belediye açmak zorunda diye biliyorum, ama kadastrol yoldan sorumlu değiller galiba, en azından uygulamada böyle oluyor.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön