View Single Post
Eski 09-11-2006, 11:50   #362
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Suda Beklemiş Çeliklerin Toprağa Geçiriliş Safhası İle İlgili Soru

Sevgili mum çiçeğinde tecrübeli üyeler,

Bana sevgili "Memet" ve "qitted" mum çiçeği çelikleri gönderdiler; sağolsunlar...

Ben de işyerimdeki odamda, saat 11:00- 18:00 arası tam ve sürekli güneş alan, dışı mavi film gibi kaplı camının iç tarafındaki çıkıntıda rüzgar almadan güneşlenebileceği bir şekilde her gün taze içme suyu ile dodurduğum plastik minik petlerde köklenmek üzere bekletiyorum.

Memet'in göndermiş olduğu çeliklerden ikisinin sap olarak adlandırabileceğim (suya batmış ve köklenmeleri için beklediğim kısımları ) kısımlarında minik minik beyaz renkli, köklenme olduğunu düşündüğüm uzantılar oluştu. Ama çeliğin kesildiği en dip kesik yeri değil bu, bildiğimiz sap yüzeyinde, boylu boyunca. Bu uzantıların kimisi 1 mm, kimisi 2mm birkaçı da 1-1,5 cm uzunluğunda. Ve her uzantının da dış yüzeyi sanki bir beyaz ipek kadife ile kaplı bir görüntü var. Bunlar kök müdür? Soru -1

Ayrıca, bu beyaz ipeğimsi kadife ile kaplı gibi duran uzantıcıklar o kadar hassas ki, aynı petin içindeki bir diğer çeliği petten çıkartırkenki sapların temasında bile kırılıp ana gövdeden kopuveriyorlar. Bu normal midir? Soru -2

Bir de ben bunları hangi safhada toprağa aktaracağım. Soru - 3

Bir de bu kadar hassaslarken, toprağa ekeceğim sırada da kırılıvermezler mi bunlar? Soru -4

Ayrıca Mine Hn'ın şöyle tavsiye etmiş: "Hafif asidik, nötral ve Humuslu toprakları sever. Saksı harcına yanık hayvan gübresi veya biofarm humus gibi organik bir malzeme katın." Bu tavsiyeyi nasıl uygulayabilirim? Yani hafif asidik ve humuslu nötral bir toprağı nasıl hazırlarım bilmiyorum. Yardım eden ya da yol gösteren olabilir mi? Soru -5

Sabır ve tahammülünüz için teşekkürler...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön