Ballısını da deneyin o zaman
Önce bir kabın içine yağlı kağıt serip, hazırlığınızı yapın. Malzeme bir kabın şeklini almayacağı için, biçiminin ve büyüklüğünün önemi yok.
Şekeri eritmeden önce tavaya 2 kaşık bal koyun ve ısıtıp tavanın her yerine yayılması için tavayı hareket ettirin. Sonra 1 bardak kadar toz şekeri ekleyin.Tavayı haraket ettirerek tüm malzemenin karışmasını ve eşit ısınmasını sağlayın.
Şeker köpürünce, ateşten çekin, içine 1,5 tatlı kaşığı karbonat döküp, kaşıkla hızlıca karıştırıp, yağlı kağıdın üstüne dökün. Bu işlemi hızlı yapın ve döktüğünüz malzeme üzerinde kaşıkla kesinlikle bir düzeltme yapmayın. Nasıl döküldüyse öyle kalsın. Soğuyup donmasını bekleyin.