View Single Post
Eski 16-09-2009, 14:21   #22
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Ballısını da deneyin o zaman

Önce bir kabın içine yağlı kağıt serip, hazırlığınızı yapın. Malzeme bir kabın şeklini almayacağı için, biçiminin ve büyüklüğünün önemi yok.

Şekeri eritmeden önce tavaya 2 kaşık bal koyun ve ısıtıp tavanın her yerine yayılması için tavayı hareket ettirin. Sonra 1 bardak kadar toz şekeri ekleyin.Tavayı haraket ettirerek tüm malzemenin karışmasını ve eşit ısınmasını sağlayın.

Şeker köpürünce, ateşten çekin, içine 1,5 tatlı kaşığı karbonat döküp, kaşıkla hızlıca karıştırıp, yağlı kağıdın üstüne dökün. Bu işlemi hızlı yapın ve döktüğünüz malzeme üzerinde kaşıkla kesinlikle bir düzeltme yapmayın. Nasıl döküldüyse öyle kalsın. Soğuyup donmasını bekleyin.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön