View Single Post
Eski 08-11-2006, 21:44   #23
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
rezene bildiğin, sıra... burda seferisar tarafında sıra deniyor.. arapsaçı..
en güzeli kuzu etli..
soğan, kuşbaşı kuzu eti kavrulur, düdüklü tencerede, sonra üstüne rezene doğranıp eklenir, üzerine salça, biraz (gerçekten biraz, suyu az olmalı) su.
Tencere kapatılır kuzu eti pişecek kadar bir süre pişirilir. açtıktan sonra karıştırılır.. .tamam.
diğer otlar gibi haşlanıp da yenebiliyor.
bazı yemeklere lezzet katması içinde ekliyordum ben onları unutmuşum bir iki alayım pazardan kışın nasılsa dolu heryer, o zaman hatırlarım.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön