View Single Post
Eski 15-09-2009, 11:39   #73
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Arkadaşlar size burda fermantasyonla oluşturduğumuz sıvı gübrenin oluşumunu sağlayan bakterilerden laktik asit ve mayalalardan bahsetmek istiyorum arkadaşlar bahsedeceğim bu konular hepimizin gündelik hayatında yer almaktadır,ve bu bilgiler mevcut fakat yaşantımızın yoğunluğundan dolayı bu bilgileri yerinde kullanma imkanlarını ihtiyacını görmüyoruz.

Ben bu bilgileri çalışmalarıma uyarlıyarak bu günkü sonuçlara vardım,işte size açıklaması.Önce laktik asit bakterilerinden başlıyarak bu bakteri popilasyonlarının insan yaşamında ve beslenmesindeki yerine baktığımızda bu bakteriler sütte bulunarak mayalandıklarında(kültüre alınarak çoğaltıldıklarında) başta yoğurdun özelliğinde insan sağlığına ve sindirim sistemine büyük faydalar sağlıyarak,sindirim sistemize düzenlemelerin yanında aldığımız gıdaların vücüdumuza sağladıkları yararları hiç bir zaman tartışılamaz.

Arkadaşlar günlük hayatımızda hepimiz şahit olmuşuktur,çeşitli sebeblerden çevremizde zehirlenme görmüşüktür,bu vakalarda ilk yardım olarak hastaya ayran veya yoğurt yedirilir(hasta şimdilerde kusturuluyor)

Şimdi bu zehirlenme vakasının içeriğini açıklıyalım etken madde bozuk gıda ile kötü bakterilerin vücuda alınmasıyla sindirim sisteminin bozularak zehir ve toksinlerin vücüttaki tahribatı,
bu olayda yoğurdun ve içindeki laktik asit bakterilerinin olaya müdahalesi ile toksin ve zehir oluşumuna neden bakterilerin elimine edilerek bertarafının sağlanması ile, hastaya yoğurdun panzehir etkisi hiçbir zaman yadsınamaz.

Gelelim bu bakterilerin oluşturduğumuz sıvı gübrenin toprağımızdaki etkilerine,toprağımıza verdiğimiz bu mikro biyal özelik taşıyan bu gübre içindeki bakterilerin toprağımızda çoğalarak faaliyet göstermeleri için önce toprak yapımızın bu canlıya kucak açarak yaşamasını sağlıyacak besin maddeleri yönünden uygun koşulların sağlanması bakımından organik maddece zengin olması gerekmektedir,bakterimizin isteklerinin sağlamasıyla,nasılki sindirim sistemimizde olumsuz bakterilerin faaliyetinin engellenerek bertafının sağlamasında gösterdikleri performansı topraktada göstererek topraklarımızda bulunarak yetiştireceğimiz bitkilerimize musallat olarak örün kaybına emek kaybına neden olan baskın gürünümündeki bakteri populasyonlarının bertarafının yanında, toprakta bulunan besinlerinin çözünürlüğünü sağlıyarak artı değerlerine katkı sağlamaktadır.

Arkadaşlar bu açıklamalarım konu başlğımızın içinde bu bakterileri anlatan ayrı bir konu gibi görülsede başlığın özüne zarar vermeden konu başlığına katkılar sağlaması bakımında burada açıklanmasında faydalı gördüğümden takdirlerinize sunarım.Saygılarımla..

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön