View Single Post
Eski 08-11-2006, 11:43   #26
acerpalmatum
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-07-2005
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 193
Oktars yeşili seven herkes davetli bu etkinliğe. Zaten Türkiye'de 3-5 kişiyiz birde il il ayırırsak halimiz iyice perişan olur.
Gerçi biz İstanbul'dan Van'a, Van'dan Avustralya'ya kadar büyük bir grubuz ama yine de Ankara grubu diye ayrı bir grup yok üstadım varsada ; bu günden tezi yok lav edile

Eğer gelebilirseniz çok memnun olurum.

Murare budama konusu da çok önemli bir konu ama derim ki ; Bu ilk buluşma Hem birbirimizi hemde çalışma materyallerimizi tanıma konulu olsun. Her şeyi bir anda yapmaya çalışmayalım. Bonsai malzemelerini tanıma konusuna özellikle ağırlık verelim istedim.Zira komik belki ama ben bonsai ile uğraşmaya başladıkdan 6-8 sonra bonsai saksısının altının delik olması gerektiğini öğrendim. Bonsaide sulamanın önemine hep değinilir ama toprağınız iyi değil ve bitkiyi sıkıyorsa su tutmuyor veya çok fazla su tutuyorsa sulamaya ne kadar dikkat ederseniz edinbaşarı şansınız düşecektir. bu da başka bir örnek. Budama konusuna girmeden önce bonsaireef i beklemekte de yarar var ayrıca.

Ali Hocam açık yüreklilikle söyleyebilirim ki Türkiye'de bonsainin gelişmesine en fazla katkısı olan kışı sizsiniz. Bunu hem verdiğiniz bilgilerle hemde bizleri motive ederek yapıyorsunuz. Size tekrar teşekkür etmek isterim.

Bonsaireef senin acer tohumlarını senin adına ben ekeceğim. Şimdi ekilen tohumlar baharda yeşerecek küçük acer palmatum fideleri çıkacak Acer Palmatum fidelerini de toplantıya gelemeyen arkadaşlara hediye eder kurulan köprüyü biraz daha kuvvetlendiririz.

acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön