Dondurmalı İrmik Helvası
Hem pratik, hem lezzetli...
Malzemeler
250 gr. İrmik
250 gr. Şeker
250 gr. Süt + 250 gr. Su
125 gr. tereyağı
Maraş usulü dondurma
Çam fıstığı
Süsleme için; Ceviz, fındık, tarçın, hindistan cevizi, krokan, çikolata sosu, karamel sosu...
Yapılışı
Tereyağı eritilir. İrmik ve fıstık ilave edilir. Fıstıklar pembeleşinceye kadar, irmiğin rengi dönene kadar kavrulur. Süt, su, şeker, vanilya karışımı kaynatılıp yavaş yavaş irmiğe eklenir. Suyu çekilene kadar 2 dk. karıştırılıp altı kapatılır. Üzerine kağıt havlu örtülüp, 15 dk. demlendirilir.
Kalıp olarak kullanacağımız kaseyi streç folyo ile kaplıyoruz. Ortası çukur kalacak şekilde helva ile doldurup 1 top dondurma ( sakızlı, kaymaklı dondurmada olabilir) yerleştiriyoruz. Üzerini yine helva ile kapatıp servis tabağına ters çeviriyoruz. Dilediğimiz şekilde süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
|