View Single Post
Eski 09-09-2009, 18:10   #1
bahtiyar02
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Beyaz sinek ve yaprak biti

merhaba dostlar.... Adıyamanda bulunan ziraai ilaç satan dükkana gittim. beyaz sinek ve yaprak biti için ilaç istedim. Orda bulunan kişi bana bir ilaç verdi ilacın son kullanım tarihine baktığımda 2007-2009. Kullanım süresinin dolmak üzere olduğunu, bunun yerine yeni tarihli bir ilaç istedim.

Beyfendi sanırım bilgili birisi değildi ve bana bir şey olmaz son kullanma tarihini dikkate almamamı söyledi.Bende ısrarla kullanım tarihinin önemli olduğunu ve yenisini istedim. Ellerinde yeni tarihli olmadığını söyledi.

Başka birisini çağırdı ona aynı durumu anlattım balkonumda sebze,meyva ve süs bitkileri yetiştirdiğimi ve beyaz sinek ve yaprak bitlerinin çokluğundan şikayet ettiğimi belirttim.

Yeni gelen bey efendi bana Lannate® 90 tüm böcekler için kullanılacağını tavsiye etti.

Aldım eve geldiğim zaman ilk yaptığım şey nette ilacı araştırmak oldu.İlacın çok zehirli olduğu ve evde kullanmayınız ibaresiyle birlikte pamuk,karnahabahar ve Domateste yeşil kurtlar için, Tütünde yaprak biti, mısırda mısır koçan kurdu ve mısır kurdunda etkili yazıyor.

Oysa yetkili bana tüm böcekler için geçerli demişti. Üzerindeki ibareden dolayı açıkcası korkup kullanmadım.Balkonumda içinde balık bulunan büyük bir akvaryumum var.Balkonumu formu takip eden dostlar az çok bilir.Bu ilaç hakkında bilgilerinize ve tavsiyelerinize veya önereceğiniz başka bir ilaç ismine ihtiyacım var. Yardım ederseniz sevinirim.saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön