View Single Post
Eski 04-09-2009, 22:39   #27
thomasina
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Her iki cins haşhaş da kavruluyor arkadaşlar. Ama kavururken dikkatli olmalı. Hep kavuruyorduk eskiden. Mis gibi kokar üstelik. Sabırlı olmakta fayda var zira uzun süre kısık ateşte yapmak gerekiyor. hafif parlamaya başlayıp yani yağını veriyor, kokusu yoğunlaşınca ocaktan aldığımızı ve başka bir kaba aktardığımızı anımsıyorum. Sonra yine sabırla havanda dövmek gerekir. Bazısı eski kahve çekme makinesi kullanırdı ama çoğunluk ilk yolu dener ve ikinci yolu daha az lezzetli olur derdi. Biz dövüldükten veya çekildikten sonra ayçiçek yağıyla yumuşatıp sulandırız. yalnız yağ kullanırken eli korkak alıştırmamalı. Hatta bu yağlanmış haliyle serin bir yerde veya buzdolabında uzun süre bekletilebiliyor. Biz bu çöreği tahinli de yaptığımız için tahini de ekleyip karışımı dolapta saklayabiliyoruz. Bu karışımı normal hazır yufka arasına sürüp, kolay gözleme gibi teflon tavada pişirebilirsiniz, güzel de olur. Yalnız kavurma kıvamını anneme iyice bir sorayım da yanlış bilgi vermiş durumunda kalmayayım. Çok uzun süredir hazırını alınca insan bildiğini de unutuyor.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön