View Single Post
Eski 04-09-2009, 13:21   #302
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Zeolit55,
Bu başlık altında yazdığınız için teşekkür ederim. Öncelikle açıkyüreklilikle yazmanızdan ötürü sizi kutluyorum. Keşke herkes sizin gibi açık yürekli olsa! Her ne kadar tüm mikrobiyal gübreleri suçlasanız da, ben size sadece EM adına yanıt vermek istiyorum. Diğer mikrobiyal gübrelerin kendi adlarına yanıt verme sorumluluğu kendilerine aittir.

Gelelim yazınıza: önce haklı olduğunuz yerleri belirteyim. Bu ürünlerin çalışması için toprakta organik maddeye gereksinim var! Nedeni de gayet basit: Her canlının yaşaması için besine, enerjiye ihtiyacı vardır. EM içindeki mikroorganizmalardan fototropik bakteriler, enerjilerini güneş ışınlarından ya da toprağın ısısından alırlar. Ama dediğiniz doğrudur. Toprakta organik madde yoksa, mikrobiyal gübreler de işe yaramaz. Bizler zaten bunu çiftçilerimize söylüyoruz. EM Bukaşi ve EM kompost ya da hayvansal gübre kulandırtmamızın nedeni de bu. Tabii ki tek nedeni bu değil. Toprakta humus da olması gerekiyor. Humusun yararlarına bu mesajda değinmeyeceğim çünkü sitenin çeşitli yerlerinde zaten anlatılıyor.

İkinci bir nokta: bakteriler ölürler demişşiniz. Bundan daha doğal bir şey olamaz! Evet, tüm canlılar gibi bakteriler de ölürler. Eğer toprağa bakteri atıp sonsuza kadar işe yaramasını beklerseniz, büyük bir hata yapmış olursunuz. Sizin kimlerle çalıştığınızı EM'yi kimden öğrendiğinizi gerçekten çok merak ediyorum. Size bir defa kullanın ondan sonra yıllarca başka bir şey yapmadan hep ürün alın diye taahhütte mi bulundular? Eğer durum böyleyse, çok yanlıştır. Ayrıca, EM'yi pek bildiğinizi de zannetmiyorum. Bizim sadece EM1 diye bir ürünümüz var. EM2 ve EM3 diye ürünlerimiz yok! Dünyada da EM2 ve EM3 diye ürün yoktur, satılmaz! Size kim böyle ürünler verdi. Şimdi ben de merak etmeye başladım. Piyasada taklitlerimiz olduğunu biliyorduk ama olmayan ürünleri de mi taklit ettiler acaba? Sonra biz EM1'i hiçbir zaman olduğu şekliyle (dormant haliyle) tarımda kullanmıyoruz! Mutlaka aktifleştiriyoruz. Aktifleştirmezseniz, yani EM1'den EMA üretmezseniz zaten hiçbir işe yaramaz! Acaba yaptığınız uygulamalarda da mı temelden hatalar var?

Böcek konusuna gelince ben hiçbir zaman EM, böcekleri öldürür demedim. Ancak kimyasal maddeler öldürür.

Satış konusunda yaşadığınız zorluklara ben de katılıyorum. Maalesef hiçbir şeyi satmak kolay değildir!

Yorum yazdığınız için tekrar teşekkür ederim. EM ile uğraşırken kimlerle çalıştığınızı bana özel mesaj atarak bildirirseniz çok sevinirim. Böylece ben de öğrenmiş olurum.

Tekrar tüm arkadaşlara seslenmek istiyorum. Bizim her bölgede EM'yi iyi bilen ve EM'nin felsefesini benimsemiş bölge bayilerimiz var. Bölge bayilerimizin dışında lütfen kimseyle temasa geçmeyiniz ve kimseden ürün almayınız. Saygılarımla.

Yetkili bayilerimizin listesi için tıklayınız:
EM (Etkin Mikroorganizmalar)

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön