View Single Post
Eski 03-09-2009, 10:35   #17
goncaozyazici
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-06-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu yıl uyguladığımız yöntemi beğendiğiniz için teşekkür ederim.

Sebze adaları, yükseltilmiş yastıklar pensibinden hareket ediyor. Siz de çok güzel fotoğraflar bulmuşsunuz. İngiliz bahçeciliğinin çok uzun süredir kullandığı bir teknik.

Bizim buna katkımız, bu tekniği yoldaş bitkiler (campanion plants) prensipleriyle birlikte denemek oldu. Belki buna biraz da zararlılarla doğal yöntemlerle mücade etmeyi ekleyebiliriz.

Sonuç tahmin ettiğimin çok ötesinde oldu. Bazı ufak tefek dersler de çıkardım elbette. Sanırım önümüzdeki yıl biraz daha gelişecek.

Kullandığımız tekniği beş ayrı yazıda anlatmaya çalışmıştım. Forumda hepsini tekrarlamak pek mümkün olmayacak.

İlgilenenler için yazıların ayrı ayrı linklerini vereyim.
Sebze adaları - 1
Sebze adaları - 2
Sebze adaları - 3
Sebze adaları - 4
Sebze adaları - 5

Hali hazırda yeni bir araştırmanın içindeyim. Geçen yıl düşünüp yazdığımız "sadeliğe övgü" ve "geldi gelecek" isimli yazılarda geçenlerin nasıl dalga dalga dünyayı sarmakta olduğunu görmenin heyecanını, biraz da keyfini yaşıyorum. Bahçemizde, balkonumuzda sebze yetiştirmeyi teknik bir konu, ya da basit bir hobi olarak görmenin çok ötesinde şeyler oluyor. İlerleyen günlerde bulgularımı paylaşacağım.
sayın meyveli tepe; sebze adalarınız müthiş olmuş, ellerinize sağlık.bende seneye bahçemde demek istiyorum ama bazı sorunlarım var
1) bana daha önce göndermiş olduğunuz kompost hakkındaki bilgileride ancak seneye tecrübe edebileceğim, fakat benim bahçem yaklaşık 1000metre kare , toprağın duru çok kötü ve kendi üretimimle yeterli miktarda kompost yapabileceğimi sanmıyorum. bu malzemeyi satın alabileceğim bir yer varmı acaba?
2)coco-peat nereden ve nasıl alınır? ne miktarde kompost ve toprakla karıştırmam gerekir acaba? teşekkürler

goncaozyazici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön