View Single Post
Eski 01-09-2009, 10:16   #30
Simbiyotek
Ağaçsever
 
Simbiyotek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Sayın MeyveliTepe,

sorunuza cevabımı ancak verebiliyorum, kusuruma bakmayın. Dediğiniz gibi Sim Derma patojen mantarların köklerden girmesini önlüyor; Sclerotium rolfsii, Fusarium oxysporum, Verticillium dahliae, Phytophora’ya karşı etkili oluyor. Bu koruma tek yıllıklarda hasat edilene kadar devam ediyor, çok yıllıklarda ise daha uzun süre devam ediyor. Ağaç uygulamalarında Sim Derma köklere yerleştikten sonra bitkileri yaşamları boyunca korur. 2006’da Verticillium’dan etkilenmiş zeytin bahçelerinde yapılan Sim Derma uygulamalarından sonra bu bahçelerde kuruma tekrar etmemiştir. Fakat bu korumanın devamı için bahçelerin derin işlenmesi gibi köklere zarar veren uygulamalardan uzak durmak gerekiyor; zarar gören köklerden patojen mantarların girmesi kolaylaşıyor. Aynı zamanda budama işlemleri sırasında da dezenfekte edilmiş testere kullanmanız önemli, bilhassa dışarıdan budamacı bir kişinin bu işi yaptığı ve testerenin daha önce hastalık görülen başka bahçelerde kullanılmış olması durumunda.

Sim Derma’nın bir nevi sigorta gibi olan koruyucu etkileri dışında uygulamanızın esas etkisi bitkilerinizin veriminin artmasıdır. Mikrobiyal gübre olan Sim Derma bitkilerin kök sistemlerini çok daha gelişmiş ve kılcal yapar, toprakta çeşitli sebeplerden dolayı bağlı olan besinleri bitkinin alabilmesini sağlar. Özellikle bahçe kurulurken fidan dikimi ile beraber Sim Derma kullanırsanız ağaçlarınız daha sağlıklı ve çabuk gelişiyorlar ve bir sene öncesinden meyve vermeye başlıyorlar.
Anlatmaya çalıştıklarımı biraz daha netleştirmek için eğer http://www.simbiyotek.com/SimDerma%20performans.pdf broşürüne göz atarsanız Sim Derma'nın hangi bitkilerde ne gibi verim artışları ve hangi patojenlere karşı etkili olduğunu okuyabilirsiniz.

Bundan sonra forumu takip etmem daha rahat olacak, umarım geç cevabımdan dolayı sorularınızı esirgemezsiniz.

Saygılarımla

Simbiyotek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön