Konu: Hicaz nar
View Single Post
Eski 30-08-2009, 01:09   #32
kemalcuce
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2008
Şehir: mersın
Mesajlar: 267
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karabekir Mesajı Göster
Selamlar...

Siteye nar için üye oldum desem umarım kızmazsınız...

Adana'nın Kozan İlçesinde 25 dönüm narenciye bahçemiz var. Bahçeyi sürekli soğuk vuruyor. Tam ağaçlar yetişti derken bir de bakıyoruz eyvallah çekmişler. 10 yıllık fidan. Nasıl ağaç olmazlar. Olmuyorlar işte. Bu yıl babamı ikna edip, 6x5 metre aralıklarla dikilen portakalların arasına aynı mesafede birer sıra başka ağaç dikimine karar verdik. Açıkçası 6-7 yıldır portakal bahçesine sürekli masraf edip hiç bir gelir elde edemeyince bahçecilik işinden vazgeçmek üzereydik. Yeni bir yol olarak Hatay Hurması, Kayısı, Şeftali, Nar arasında tercih paymaya kaldı iş. Yukarda bahsi edilen narı görünce, duyunca hah işte aradığım şey tam da bu dedim.

Şimdi geriye yardım almak kaldı. Lakin bir ton para verip nar fidanı almaya da ekonomimizin çok da elvereceğini sanmıyorum.

Kardeş, bana bir yardımcı olabilir misin? Nasıl yapabiliriz. Tamam biliyorum dikime 7-8-9 ay var ama biz şimdiden bir gayrete girişelim de...

Selam ve saygılarla...
Merhabalar Site göz gezdiriken gözüm takıldı.Ağaç arasına dikilen fidandan randıman almanız cok zor.Fakat bahçeniz yeni bunda bir problem yok.Yeni fidan dikerseniz ilerde birinden birini sökmeniz gerekir.İki tavsanın peşinden koşmak cok zordur.

Eğerki bahçede fidan dikmek istiyorsanız mutlaka kullanacak oldugunuz anaclar bodur olmalıdır.Tabi bu fidanlar 6 metre ara olan yerlere dikilmelidir.Yarı bodurlar erken verime oturur ağaç ömrü ise 15-20 yıl civarındadır.

Kayısıda bölgeniz icin myrobolan c29 yarıbodur anaclı ninfa-aurula-procede thyrınte(erkenci çeşitlerdir)

Erikte myrobolan c29 anaclı can-papaz ve erkenci black serilerden japon erikleri

Şefatlide gf677 yarıbour anaclı erkenci çeşitler (francoise) dikebilirsiniz.
erkenci çeşitleri sunmamdaki amac bahcenizin rakımıyla alakalıdır.Bahçe rakımınız düşük ise tercih edebilirseniz.Eğer bahçeniz yayla kesimde ise cinslerin tamamı değişecektir.


Düzenleyen kemalcuce : 30-08-2009 saat 01:10 Neden: eksik yazım
kemalcuce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön