View Single Post
Eski 29-08-2009, 22:39   #2
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Sevgili müjgan güzel bir tarif vermiş.
Manyas yöresinde daha ziyade göl çevresinde yetişen bu fasülyeye köylüler Balaban fasülye, Kazak fasülyesi veya süt fasülye de diyorlar.
Bizim buralarda genelde Balaban diye geçiyor. Ben de Balaban olarak internette aradığımda bulamadım.

Bildiğimiz kuru fasulyenin kurumamış hali gibi. Pişmesi çok kolay, bir gece önceden de ıslatmak gerekmiyor.

Ben, etli kuru fasulye, veya pastırmalı kuru fasülye gibi pişiriyorum. Helmeli helmeli çok güzel oluyor.

Her sene bu vakitler, aşağı yukarı elli kg alıyorum. Eğer üşenmezsem arkadaşlarla da tarlaya gidip topluyorum. Ama temizlenmişi almak daha kolayıma geliyor.
Çocuklar, eş dost da seviyor.
Aldıklarımı birer pişirimlik piknik poşetlerine koyup hemen derin doldurucuya atıyorum. Lâzım oldukça da çıkartıp, çıkartıp kullanıyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön