Konu
:
Badalan fasulye
View Single Post
29-08-2009, 19:46
#
1
Müjgan
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Badalan fasulye
Bu hafta içinde bir arkadaşım bana, Kuzey Ege'de bilinen badalan fasulyesi gönderdi. İnternetten baktım, badalan konusunda bir bilgiye rastlayamadım. Pişirmeden önce fotoğraflamak, belki bu konudaki eksikliği tamamlayacaktı.
Barbunya fasulyesine benziyor, ama üzerinde kırmızı lekeleri yok
Ayıklanmış hali de normal kuru fasulyeye benziyor.
Hazırlanışı:
Fasulyeler yıkandıktan sonra suları süzülürken, bir tencerede kuru soğan ve zeytinyağı alışkanlıklara göre pişirilir. Üzerine kabukları soyulmuş domatesler doğranır ve biraz sonra da fasulyeler dökülür. Domatesler eriyince, kararınca su, tuz ve az şeker eklenir. Zevke göre birkaç diş sarmısak eklendikten sonra ağzı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.
Badalanı bana üşenmeden, hazırlayıp, gönderen sevgili arkadaşıma sevgilerimle...
Bu da benim payıma düşendi.
Düzenleyen Müjgan : 29-08-2009 saat
22:43
Müjgan
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
Müjgan Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul