View Single Post
Eski 29-08-2009, 19:46   #1
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Badalan fasulye

Bu hafta içinde bir arkadaşım bana, Kuzey Ege'de bilinen badalan fasulyesi gönderdi. İnternetten baktım, badalan konusunda bir bilgiye rastlayamadım. Pişirmeden önce fotoğraflamak, belki bu konudaki eksikliği tamamlayacaktı.

Barbunya fasulyesine benziyor, ama üzerinde kırmızı lekeleri yok


Name:  badalan1.JPG
Views: 23064
Size:  46.5 KB



Ayıklanmış hali de normal kuru fasulyeye benziyor.

Name:  badalan2.JPG
Views: 23350
Size:  38.9 KB


Hazırlanışı:


Name:  badalan3.jpg
Views: 21229
Size:  54.2 KB


Fasulyeler yıkandıktan sonra suları süzülürken, bir tencerede kuru soğan ve zeytinyağı alışkanlıklara göre pişirilir. Üzerine kabukları soyulmuş domatesler doğranır ve biraz sonra da fasulyeler dökülür. Domatesler eriyince, kararınca su, tuz ve az şeker eklenir. Zevke göre birkaç diş sarmısak eklendikten sonra ağzı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.


Name:  badalan4.jpg
Views: 20795
Size:  34.6 KB

Badalanı bana üşenmeden, hazırlayıp, gönderen sevgili arkadaşıma sevgilerimle...



Name:  badalan5.jpg
Views: 22002
Size:  45.8 KB

Bu da benim payıma düşendi.


Düzenleyen Müjgan : 29-08-2009 saat 22:43
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön