View Single Post
Eski 29-08-2009, 01:24   #3
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Kilitli bir pasta kalıbı yağlı kağıtla kaplanır.

*Ben 20 cm lik kilitli kalıp kullandım, eğer 26-28 cm lik kilitli kalıp kullanacaksanız ölçüleri 1.5 ya da 2 katına çıkarmalısınız.

Name:  a4.JPG
Views: 8327
Size:  23.3 KB

*Parfe yaz tatlısı olduğu için erimiş görünümde bir parfe bana göre makbul değildir. Kalıba da yapışacağından çıkarmak zor olur. Ben parfeyi dökeceğim kalıbın dibine ve duvarlarına yağlı kağıt seriyorum ve dondurucudan çıkardıktan sonra zahmetsizce kalıbından çıkarıyorum

Parfe kalıbın içine boşatılarak 4 saat beklemek üzere dondurucuya konulur.

Name:  a5.JPG
Views: 7344
Size:  19.6 KB

4 saatin sonunda dondurucudan çıkarılan parfe, kalıptan kolayca ayrılır ve zevkinize göre servis edilir.

Afiyet olsun

Name:  a6.JPG
Views: 7253
Size:  29.3 KB


Düzenleyen Penelophe : 29-08-2009 saat 10:56
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön