Aslında ilk denemelerimde ceviz krokandan yaptığım ama her yapışımda değiştirdiğim bir parfe tarifi bu
Çok farklı malzemelerle denedim ama krokana en çok ceviz yakışıyor, denemek isteyenler fındık miktarında cevizle de deneyebilirler
Ayrıca, alternatif lezzet arayanlar için, derin bir kalıba konulup dondurularak, dondurma kaşığı ile toplar halinde, ramazanda sunulan bütün şerbetli tatlıların yanında dondurma niyetine servis edilebilir
..
Malzemeler:
Fındıklı krokan için:
-200 gr fındık (iri taneler halinde dövülecek)
-Yarım su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı tereyağ
Parfe için:
-2 yumurta
-1 paket (75-80gr) krem şanti
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 tutam tuz
-170 ml soğuk süt (1 subardağından 1 parmak az)
*Krokan hazır olduktan sonra parfeyi yapmak 10 dk sürüyor. Krokanın yapım süresi 3 dk, bekleme süresi 1 saat, parfenin dondurucuda durma süresi 4 saat.
Fındıklı Krokanın Yapılışı
Yarım su bardağı toz şeker, tercihen teflon bir tavaya ( yapışınca çıkarması zor olmasın diye) alınıp, orta ateşte yaklaşık 1,5 dakika kadar karamelize edilir.
Fındıklar içine atılarak 1 dakika daha pişirilir.
1 yemek kaşığı tereyağıda ilave edilir yarım dakika gibi pişirilip ocaktan alınır.