View Single Post
Eski 28-08-2009, 23:53   #1
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Fındık Krokanlı Parfe

Name:  a7.JPG
Views: 26659
Size:  42.7 KB

Aslında ilk denemelerimde ceviz krokandan yaptığım ama her yapışımda değiştirdiğim bir parfe tarifi bu Çok farklı malzemelerle denedim ama krokana en çok ceviz yakışıyor, denemek isteyenler fındık miktarında cevizle de deneyebilirler

Ayrıca, alternatif lezzet arayanlar için, derin bir kalıba konulup dondurularak, dondurma kaşığı ile toplar halinde, ramazanda sunulan bütün şerbetli tatlıların yanında dondurma niyetine servis edilebilir ..

Malzemeler:

Fındıklı krokan için:

-200 gr fındık (iri taneler halinde dövülecek)
-Yarım su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı tereyağ

Parfe için:

-2 yumurta
-1 paket (75-80gr) krem şanti
-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 tutam tuz
-170 ml soğuk süt (1 subardağından 1 parmak az)

*Krokan hazır olduktan sonra parfeyi yapmak 10 dk sürüyor. Krokanın yapım süresi 3 dk, bekleme süresi 1 saat, parfenin dondurucuda durma süresi 4 saat.

Fındıklı Krokanın Yapılışı

Yarım su bardağı toz şeker, tercihen teflon bir tavaya ( yapışınca çıkarması zor olmasın diye) alınıp, orta ateşte yaklaşık 1,5 dakika kadar karamelize edilir.

Name:  0.JPG
Views: 7564
Size:  20.3 KB

Name:  1.JPG
Views: 7498
Size:  45.6 KB

Fındıklar içine atılarak 1 dakika daha pişirilir.

Name:  2.JPG
Views: 7466
Size:  57.4 KB

1 yemek kaşığı tereyağıda ilave edilir yarım dakika gibi pişirilip ocaktan alınır.

Name:  3.JPG
Views: 7435
Size:  57.1 KB


Düzenleyen Penelophe : 29-08-2009 saat 00:25
Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön