View Single Post
Eski 28-08-2009, 21:30   #29
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Üzüm Sirkesi Yapımı

Pekmez yapımında çiğnenip ezilmiş üzümler bir yana ayırmıştık.

Name:  SP_A1883.jpg
Views: 39531
Size:  46.9 KB

Bu üzümleri derin bir kaba/kovaya konur ve üstüne su ilave edilip karıştırılır.

Name:  SP_A1888.jpg
Views: 36353
Size:  17.3 KB
Name:  SP_A1892.jpg
Views: 43262
Size:  17.0 KB

Kokusu üzüm kokusu, tadı üzüm tadındayken su koyma işlemi bırakılır.
(Fazla su konulursa üzümün tadı kaçar, içilecek üzüm suyu tadında olmalıdır.)

Önce koklanır.
Name:  SP_A1893.jpg
Views: 36081
Size:  19.9 KB

Sonra tadına bakılır.
Name:  SP_A1894.jpg
Views: 36886
Size:  20.8 KB

5-6 gün sonra kapta bekleyen cirbe(ezik üzümler) mayalanır ve köpürmeye başlar. Suyu süzülür.
Artık sirke olmuştur.

1-2 ay sonra içine lahana, yeşil domates, havuç vb. sebze/meyveler konur.
Artık turşumuz da hazırdır.

Saygılar.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön