4- 5 adet bostan patlıcan yoksa kemer patlıcan
4 adet orta boy kuru soğan
4 adet domates
4-5 adet sivribiber
Bir kaç diş sarımsak
Süslemek ve tat vermek için bir kaç dal maydonoz
2 adet kesmeşeker
Patlıcanlar közlenir.
Kuru soğanlar tüm halkalar şeklinde doğranır.Sivri biberler ince ince doğranır. Soğanların kavrulabileceği kadar bir miktarda zetinyağında kesmeşeker,tuz ve sarımsak da ilave edilerek soğanlar sararıncaya kadar çevrilir.
Domatesler kabuğu soyulmadan çok ince olmayacak şekilde halka halka dilimlenir.Onlarda zeytinyağında aynı tavada pişirilir.
Soğanlar daha fazla kavrulmasın diye , tavaya ilave edilen domateslerin üzerine alınır.
Bir tarafta közlenmiş parlıcanlar soyulup yayvan bir servis tabağına alınır.Bıçakla kafes şeklinde kesilir.Üzerine yarım limon sıkılır.
Diğer tarafta pişmiş olan domatesli sos kalan yağı ile beraber üzerine yayılır. Yağ çok fazla kalırsa hepsini dökmeyebilirsiniz.
Üzerine maydonozlar konur.Servis yapılır. Afiyet olsun.
*Fotodaki salatayı ben yapmıştım. Fakat yağı biraz fazla olmuş. Görünen zeytinyağları sizi yanıltmasın, tadı çok güzel oluyor. Öneririm.Umarım tarifi de anlaşılabilir şekilde yapmışımdır.Tarif anneme ait.