View Single Post
Eski 04-11-2006, 13:36   #10
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Iyi gunler sayin olmez, yazdiklariniz yapici yondedir, benim bundan kuskum yoktur ve yazdiklarinizdan alinmadim alinmak icin de bir neden yok, cunku sen de benim gibi bildiklrini deneyimlerini paylasmak istedin, iyi de yaptin paylastigin icin sag ol.

Bir bitki bilimcisi deyilim. Benim yazdiklarim yillarin verdigi deneyim ve gozlemlerden kaynaklaniyor. Kolokasin icerisindeki calcium oxalateyi, mutlaka topraktan ozumleyerek bitki kendi bunyesinde topluyor.
Toprak ne kadar yikansa kolokas pismedigi surece icerisindeki calcium oxalate cozulup degisime ugramiyor. Bu kimyasal yalniz toprakla temas halindeki yumruda deyil ayni zamanda yaprak ve yaprak saplarinda da vardir. yapraklar veya saplari kesildigi zaman kristalimsi bir sivinin kesilen yerlerde olusmaya basladigi gorulur.

Zararli olsa da bu bitkinin yasaklanmasi onun tuketilmesinden vazgecilmiyicegi
varsayiminiza katiliyorum, ornegin sigara ,hayvansal yaglar gibi ama bunlarin en azindan zararlari biliniyor ve kullanimi kisinin tercihine kalmis oluyor.
Benim orda[bir onceki mesajimda] anlatmak istedigim, bu gune kadar, kolokasin pistikten sonra insan sagligina su ve bu sekilde zararlari vardir diye bir bulgunun olmadigidir.

Kolokas yemegini ben de en az sizin kadar severek yiyorum.
sevgi ve saygi ile kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön