Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 27-08-2009, 14:45   #86
habibe
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Annemin yaptığı tarhana; Afyon yöresi.

Süzme koyun yoğurdu
Un
Kırık pirinç yarım kilo
Biber salçası 1 ölçü
Domates salçası 2 ölçü
Tuz
Nane' den oluşan sert bir hamur yapılır.

10-15 gün boyunca, her gün yoğurulur. Ekşime tamamlanınca parçalar halinde güneşte kurutulur. Kuruyan parçalar robot ya da el ile ufalanır. Parçaların tamamının ufalanması bitince, son kalan neminin de kuruması için 3-4 gün güneşe çıkarılır.
Pişirilirken arzuya göre kıymalı veya kıymasız pişirilir.

Bulunduğum yerde ise tarhananın hamuruna ayva rendesi ve çemen katıyorlar. Kokusu çok güzel ve lezzetliydi.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön